Слідкуйте за нами

07-03-2023
Ґеррітсен Т.   
  Дівчина, яка мовчить[Текст] : роман / Тесс Ґеррітсен. - Харків : КСД, 2023. - 378 с.
  Детектив Джейн Ріццолі менш за все вірила в те, що колись розслідуватиме витівки… потойбічних сил? Утім саме таке пояснення вона отримує, коли прибуває на місце злочину в бостонський Чайна-таун. Привид-убивця, що відрубує жінкам руки та перерізає горлянки, залишаючи поряд із жертвою жмутик чужого волосся. Джейн переконана: містикою тут і не пахне. Хтось цілком живий та реальний розпочав криваву різанину в місті. Розслідування виводить детективів на подію майже двадцятирічної давності: масове вбивство у китайському кварталі Бостона. Хтось вирішив повторити криваву історію з минулого? Чи завершити те, що почав колись?










Кир'ян О.   
  На роздоріжжі долі[Текст] : роман / Оксана Кир'ян. - Харків : КСД, 2022. - 316 с.

  Жіноче щастя оминуло сільську вчительку Тамару. Заміжня за чоловіком, який ніколи її не кохав, без дітей та надії на щастя. Зустріч із давньою університетською подругою Наталкою, успішною та яскравою, примушує замислитись над своїм життям: а чи правильний колись зробила вибір? Після сварки з чоловіком Тамара тікає до міста й оселяється в Наталки. Влаштовується домробітницею у старого чоловіка, Михайла Яковича. Одного дня прикрий випадок знайомить Тамару із сином пенсіонера. Холодний та владний, триматися б від нього подалі. До того ж звуть його Ігорем, як і колишнього чоловіка. Вони занадто різні, щоб бути разом, і водночас занадто самотні. І знову Тамара на роздоріжжі долі… 












Кокотюха А.А.   
   Чорна мітка[Текст] : роман / Андрій Кокотюха. - Харків : КСД, 2022. - 300 с.
   Працівник полтавської філії банку з гарною репутацією виявився шахраєм і втік. Справа нудна, рутинна, і Лора Кочубей береться за неї лише через нагоду поміняти оточення. Але невдовзі знаходять труп, і тепер шахрая вже підозрюють у вбивстві спільника. Далі несподіваний поворот: убитий напередодні смерті отримав на смартфон загадкову погрозу - чорну піратську мітку з написом "Вирок". Відтак виявляється, що схожі мітки отримали ще кілька людей. Таксист, коханка бізнесмена, лідер молодіжної кримінальної групи Єдине, що їх пов’язує, - вони скоїли злочин і уникнули кари. Та чому чорна мітка приходить і Лорі? 













Кревська Г.   
   Прядиво роду[Текст] : Повість, історичні оповідання / Ганна Кревська. - Лубни : [Комунальне видавництво "Лубни"], 2021. - 434 с.
   В книзі «Прядиво роду», авторка художньо відтворює Полтавщину ХХ століття, книга містить повість «Коржики», що є продовженням роману «Монастирські сливи» та 22 оповідання. Крім того, читач має змогу «побачити зблизька» відомих письменників: Володимира Малика, Василя Симоненка, Григора Тютюнника, професора Гната Стеллецького, дізнатися цікаві, призабуті історії старих родоводів Полтавщини.











Сукненко С.   
   До Голлівуду з України[Текст] / Станіслав Сукненко. - Київ : Саміт-книги, 2020. - 359 с.
   Ця книга присвячена нашим співвітчизникам, які народилися в Україні, та тим, хто виріс у США в родинах з України. Це данина тим, хто змінив не тільки «обличчя» Голлівуду, але й вплинув на американське мистецтво та культуру. 












Талан С.   
   Душа Ніколь[Текст] : роман / Світлана Талан. - Харків : КСД, 2023. - 302 с.
   Ніколь - талановита скульпторка. За молодості вона одружилася й народила доньку Лізу, але все скінчилося розлученням. Ніколь так і не змогла влаштувати особисте життя. Усе йшло шкереберть. До зустрічі зі своїм першим і справжнім коханням. Пристрасть спалахнула між Ніколь і Русланом незгасним вогнем.
   Однак минуле повертається із чорною звісткою. Жінка дізнається, що дванадцять років тому народила двійню: дівчинку та хлопчика. Ніколь будь-що прагне зустрітися з сином, з яким її розлучили. Проте постає перед вибором: виправити колишні помилки чи жити щасливим майбутнім. А минуле приховує чимало таємниць.











Українське століття (1991-2021) : витоки, уроки, перспективи державотворення[Текст] / [авт. кол-в: Тетяна Водотика, Володимир Головко, Станіслав Кульчицький та ін.]. - Київ : Кліо, 2021. - 558 с.
   Автори цієї праці пропонують новітню історію України. Відповідно період незалежності показаний в історичній ретроспективі останніх ста років - Першої світової війни, визвольних змагань, еволюції політичного статусу УРСР, вироблення державницького дискурсу у працях українських інтелектуалів. Внутрішньополітичні та соціально-економічні процеси після 1990 року показані крізь призму протистояння з Росією спершу в дипломатичній, економічній, енергетичній, гуманітарній сферах, а від початку збройної агресії - і в безпековій сфері. 











1.Історія бібліотечної справи Кременчука[Текст] / [ред. Т.О. Майдак]. - Кременчук : NOVABOOK, 2023. - 147 c.
2.Кемерон Б.   Шлях додому[Текст] : роман / Брюс Кемерон. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 333 с.
3.Кокотюха А. А.   Чорний ліс : українські хроніки 1943 року[Текст] : роман / Андрій Кокотюха. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 299 с.
4.Коляда І.А.   Ігор Сікорський[Текст] / Ігор Коляда. - Харків : Фоліо, 2020. - 120 с.
5.Коляда І.А.   Микола Леонтович[Текст] / Ігор Коляда. - Харків : Фоліо, 2020. - 118 с.
6.Маслій-Рябенко Н.С.   Небесний хор Павла Оченаша[Текст] : [спогади] / Надія Маслій-Рябенко. - Кременчук : [НОВАБУК], 2022. - 19 c.
7.Мимрук О.   Олег Сенцов[Текст] / Олександр Мимрук. - Харків : Фоліо, 2020. - 120 с.
8.Таємниці[Текст] : збірка / [уклад. Ніка Нікалео]. - Харків : КСД, 2021. - 299 с.
9.Чужа Ф.О. Незагойні рани[Текст]: повість / Федір Чужа. – Кременчук: NOVABOOK,2022. – 165 с.
10.Широка Т.І.   Ліхтар[Текст] : вибране / Тетяна Широка. - Дніпро : АРТ-ПРЕС, 2021. - 119 с.





Коментарі: Залишити коментар
 
X