Слідкуйте за нами

22-02-2023
Арментраут Дж. Л.   Корoлівство плоті й вогню / Дженніфер Л. Арментраут. - Київ : BOOKCHEF, 2022. - 688 с.
       Маківка розгублена. Все, що вона знала про світ, виявилось обманом, а людини, в яку вона закохалася, по суті, ніколи не було на світі. Їй доводиться жити серед тих, хто щиро бажає їй смерті, — і цих людей можна зрозуміти, бо Маківка ще недавно була маріонеткою їхніх непримиренних ворогів. Однак навіть у цій ситуації в дівчини з’являються несподівані союзники, а сама вона знаходить у собі дивовижні сили.












Браун К.   Рецепт ідеальної дружини / Карма Браун. - Київ : Книголав, 2022. – 351c.
       Еліс Хейл, головна героїня роману, залишає кар’єру в піарі, щоб стати письменницею. Але це не єдині зміни у її житті – разом із чоловіком вона переїздить з Нью-Йорка у тихе передмістя. Не все йде за планом, жінка багато часу проводить у великому порожньому будинку, їй там дуже нудно, а ще її плани не збігаються з чоловіковими. Одного дня вона знаходить стару кулінарну книгу попередньої господині цього дому Неллі Мердок, яка була домогосподаркою і мешкала тут з чоловіком у 50-х рр. Окрім рецептів, Еліс виявляє в книзі зашифровані підказки про подружнє життя та помічає схожість між історією цієї жінки та своєю. Це змушує її засумніватися у своїх стосунках із чоловіком. Вона починає контролювати своє життя і захищатись за допомогою кількох отриманих з цієї книжки секретів.










Пратчетт Т., Гейман Н.   Добрі передвісники : грунтовні й вичерпні пророцтва Агнеси Оглашенної, відьми / Ніл Гейман. - [Київ] : КМ-БУКС, [2022]. - 471 с.
       Як каже нам книга "Вичерпних та ґрунтовних пророцтв Агнеси Оглашенної" (а цій книзі треба вірити, бо це єдина у світі книга пророцтв, що справджуються), кінець світу прийде в суботу. Якщо точніше, то оцієї суботи, що на наступному тижні. Якраз перед вечерею. Добро та Зло збирають армії, жаби проливаються дощем, Атлантида піднімається з морських глибин Усе було б згідно із задумом Божим, якби не двійко незвичайних союзників: вибагливий янгол-букініст та стильний демон-авантюрист. Обидва живуть серед смертних від Самого Початку, і таке життя їм вельми до вподоби - тож вони не горять бажанням попрощатися із таким звичним світом. А ще, здається, хтось загубив Антихриста.










Ішігуро К.   Клара і Сонце : [роман] / Кадзуо Ішігуро. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. - 306 с.

       Новий роман-антиутопія від автора світових бестселерів, лауреата Букерівської та Нобелівської премій Кадзуо Ішіґуро.
Події книги нам переказує унікальна оповідачка: дівчина-роботка Клара, створена для того, щоб стати штучною приятелькою дитині, яка обере її у крамниці. Це вишукано ніжна й водночас бездоганно стримана історія про життя у світі, де панують високі технології, діє новітня класова система, а генетичне редагування — звична річ. Роман немовби перегукується з попередніми книгами Ішіґуро, бо в ньому автор шукає відповіді на ті самі вічні питання. Чи є в кожному з нас щось настільки особливе, чого ніяк не відтворити? Чи має в собі дещо неповторне той, кого сконструйовано без серця і душі? І що означає любити когось іншого — а надто в епоху, коли ми замислюємось про те, чи можемо дізнатися геть усе про людину за допомогою даних і алгоритмів?






Кузнєцова Є.   Спитайте Мієчку : [роман] / Євгенія Кузнєцова. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. - 266 с.

       Що робити сестрам, яким так легко загубитися у власних думках і бажаннях у великому місті? Все наче й добре, але хочеться поставити життя на паузу, хоча б до вересня, та повернутися у місце свого дитинства. Заплетені стіни старого будинку відгороджують від усього світу з його безліччю питань, а бабуся Тея нічого не запитує, зате завжди поруч. Але літо час не спиняє: на порозі будинку з’являються люди з колишнього, теперішнього і майбутнього життя. Всі у цьому домі — і самі сестри, і бабуся, і індійська кузина, і розгублена мама, і навіть рудий кіт без імені — на порозі змін. Літо іде, ростуть гарбузи на експорт, розмови не стихають, а проблеми і рішення біжать наввипередки.










Наказава, Д. Д.   Уламки дитячих травм : чому ми хворїємо і як це припинити / Донна Джексон Наказава. - Київ : BOOKCHEF, 2022. - 381 с.

       Дитинство вважають найщасливішим і найбезтурботнішим періодом життя. Однак це не завжди так. Стреси, як-от сварки чи розлучення батьків, жорстоке поводження в сім’ї чи знущання ровесників, смерть рідних або близьких, часті переїзди тощо, стають причиною психічних розладів і фізичних недуг, навіть якщо безпосереднього зв’язку між ними дорослі не бачать.
У книзі «Уламки дитячих травм» дослідниця Донна Джексон Наказава зібрала історії людей, яким вдалося знайти цей зв’язок і розірвати його. Авторка докладно розповідає, як впливає на нас «застрягання» в негативному минулому, чому ми не можемо позбавитися від болючих спогадів, чим відрізняється переживання стресу хлопчиками й дівчатками й що саме потрібно зробити, аби змінити ситуацію












Сейгер Р.   Останні дівчата : [роман] / Райлі Сейгер. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. - 427 с.

       Десять років тому Квінсі Карпентер вдалося неможливе. Вона вижила тієї жахливої ночі в Сосновому котеджі, коли загинули всі її друзі. Журналісти одразу ж охрестили її "останньою дівчиною", як до цього вже називали Саманту і Лізу. Поєднує дівчат те, що в різний час і за різних страшних обставин їм трьом єдиним вдавалося вижити, а от відрізняє те, що з них лише Квінсі так і не пам'ятає що ж з нею трапилося...
Зараз дівчина живе своє ідеальне життя на Мангеттені – чудовий хлопець, популярний блог, найкращий друг-поліцейський, який власне і врятував її життя. Все прекрасно, якщо не забути випити ксанакс, звісно. Ідилія розсипається вщент, коли на порозі її дому з'являється Саманта, яка завзято набивається в подруги. А Лізу тим часом знаходять мертвою... Минуле перестає бути просто минулим. І Квінсі таки доведеться з’ясувати, як же їй тоді вдалося вижити і чому саме їй. Та чого вартуватиме ця правда? 






Це зробила вона. - [Київ] : Видавництво, [2021]. - 103 с.
        Імена українок, без яких світ був би не таким прекрасним і розмаїтим, як ми його знаємо, незліченні. Наші героїні робили великі відкриття, впливали на перебіг історії та світову культуру, досягали виняткового успіху, служили людям і людству, любили.
Це перша ілюстрована книга про видатних українок. Їхні історії захоплюють, їхній внесок вражає, їх приклад надихає. Пліч-о-пліч з чоловіками вони творили нову Україну. Пліч-о-пліч з чоловіками вони йшли до своєї мети. «Це зробила вона». Це зможете зробити і ви. Ця книга про справжню роль українських жінок в науці, політиці, культурі України.










Це теж зробила вона / [іл. : Христина Максименко]. - [Київ] : Видавництво, 2021. - 107 с.

      Маючи амбітну мету відкрити українцям та українкам незаслужено обділені увагою імена українок, що досягли виняткового успіху в своїх галузях і часто впливали на хід світової історії, видавництво «Видавництво» повторює успішну формулу і випускає книжку «Це теж зробила вона». Перелік героїнь цього разу містить таких цікавих та важливих для історії України особистостей як Роксолана, Марко Вовчок, Софія Налепинська-Бойчук, Соня Делоне, Ізидора Косач, Марія Вязьмітіна, Валентина Саніна-Шлеє, Ладя Могилянська, Марія Литвиненко-Вольгемут, Надія Пучківська, Наталія Чмутіна, Паша Ангеліна, Алла Горська, Квітка Цісик, Ада Роговцева, Емма Андієвська. 















Чемерис В. Л.   Вітька + Галя, або Повість про перше кохання : [для сер. шк. віку] / Валентини Чемерис. - Львів : Апріорі, 2021. - 120 с.

       Весела і дотепна розповідь про життя і пригоди школярів із села Великі Чаплі. На сторінках цієї книги переплелись: дружба і перше кохання, вірність і перший поцілунок, дуель і перше побачення. Героїчні, а часом і безглузді вчинки підказують Вітьку Горобцю шлях до серця Галі Козачок. Повість входить до шкільної програми та буде цікавою широкому колу читачів.



Коментарі: Залишити коментар
 
X