Слідкуйте за нами

08-02-2023
 Арментраут Дж. Л.   Із крові й попелу / Дженніфер Л. Арментраут. - Київ : BOOKCHEF, 2022. - 607 с.
      Пенеллафі Балфур, вона ж Маківка — не просто осиротіла донька багатіїв, наближених до королівської родини, а ще й Діва. Діву роками готують до важливого релігійного ритуалу, глибоко шанують і ревно стережуть, тож Маківка виросла в достатку й має все, крім особистої свободи. Вона скута жорсткими рамками правил, але нишком порушує їх усі: навчається бойових мистецтв, допомагає тим, кому пощастило менше, потай вибирається на прогулянки до міста й не тільки. Під час однієї з таких прогулянок Маківка, сховавшись під маскою, зустрічає прекрасного незнайомця. Той плутає її зі служницею, з якою в нього побачення, — розвага, про яку Діві навіть мріяти не можна. Невдовзі цей прекрасний незнайомець опиняється в замку, де живе Маківка, і стає... її новим особистим охоронцем. Дівчина, звісно, шокована. Однак це — лише початок неймовірних пригод, які спонукають її засумніватися майже в усьому, що вона знає про людство.




     





Бабкіна К. Б.   Мій дід танцював краще за всіх : [оповідання] / Катерина Бабкіна. - Київ : КОМОРА, 2021. - 140 с.
      «Мій дід танцював краще за всіх» — серія оповідань, що складаються в єдину історію п’яти родин, діти з яких знайомляться в школі першого вересня в перший рік незалежності України та залишаються друзями на все життя. Від двадцятих років в Харкові і знищення театру Леся Курбаса через Голодомор, Другу світову, дев’яності й кілька хвиль еміграції до війни на Донбасі. Ця книжка в першу чергу про прийняття минулого. Про те, як події та обставини впливають на нас незалежно від того, чи знаємо ми про них. Про тяглість і зв'язок поколінь, бажання любові та прийняття, самотність як наслідок або як причину. Про втрати – осмислені чи неосмислені, виправдані чи безглузді. Та, головне, про те, що навіть самотнім, відкинутим, поламаним теж можна вижити і жити, бо, попри все, завжди залишається можливість врешті стати щасливим.




     






Гілберт Е.   Природа всіх речей : [роман] / Елізабет Гілберт. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. - 700 с.
      Це дивовижна історія про дорослішання й пошуки себе, жагу пізнання, сексуальність, свободу і відвагу.
Алмі Віттекер, жінці з гострим допитливим розумом та невгасимою цікавістю до навколишнього світу, випала доля жити в епоху наукових експедицій і революційних просвітницьких ідей, коли вчені були авантюристами й романтиками. Алмина історія — це пристрасна і захоплива мандрівка людського розуму, спроба пояснити суть усього на світі і досліджувати його попри невтолені бажання та розбите серце. Чи вдасться їй стати визнаним ботаніком поряд із відомими науковцями-чоловіками? Адже Алма Віттекер мала всі шанси затьмарити самого творця еволюційної теорії Чарльза Дарвіна. Куди заведе її спрага до нового? І чи зможе Алма хоч на крок наблизитися до істинного знання про природу всіх речей?




     






Горбоносов В.О.   Дорогами Сковороди. Слобідська Україна : книга-подорож меморіальними місцями та архівними документами, пов'язаними з ім'ям Григорія Савича Сковороди, 1759-1794 роки / Вячеслав Горбоносов, Андрій Парамонов. - [Харків] : Харків. приват. музей міськ. садиби, 2022. - 130 с.
      Книга присвячена подорожам Слобідською Україною по місцях, де ходив, бував і подовгу жив у XVIII ст. Григорій Савич Сковорода. Це колишні маєтки, колишні й нинішні монастирі, села і старі дороги. Маршрут прокладено за давніми мапами та іншими архівними документами. Автори уникають міфології, пов’язаної з ім’ям Сковороди, між тим ставлять нові питання, які потребують подальших до-сліджень. У книзі суттєво доповнені біографії учнів та друзів Сковороди. Особлива увага приділяється місцям перебування Сковороди у Харкові. Багато подробиць ніби переносять читача у XVIII століття.








Дудаєв Д.   Лицар Свободи / Джохар Дудаєв. - Київ : Залізний тато, 2022. - 219 с.   
      Книга «Лицар Свободи» порівнювана з хірургічним скальпелем, який у вправних руках лікаря розтинає тіло Епохи. Погляду читача розкривається внутрішня анатомія доби, з її життєдайними артеріями, пухлинами та антитілами. І не дивно, адже головним суб’єктом ефірного мовлення тексту є постать Джохара Дудаєва, провідного патріарха сучасної державності Ічкерії.
      До змісту книги увійшли безцінні міркування та інтенсивні судження батька чеченської державності. Його думки та умовиводи дозволяють розібратися у лихосплетінні обставин кавказького вузла. І вкотре стають очевидними нелюдські злочини Росії, яка здійснила рафіновану військово-терористичну інвазію, знищивши повноцінну незалежну державу ЧРІ (Чеченська Республіка Ічкерія). Спланована агресія проти неї стала найдраматичнішою і наймасштабнішою народною війною проти імперії.
      Наповнення і зміст містять унікальні фотоматеріали, надані  сім’єю Дудаєва і раніше ніде не видавалися. Україномовна версія збірки інтерв’ю Джохара Дудаєва є першою книгою роздумів видатної історичної фігури і має на меті солідаризацію наших народів у спротиві імперським зазіханням Росії.




   

 Качура О. Ю.   Шмаття війни. Донбас / Олександр Качура. - Харків : Фоліо, 2021. - 313 с.
      Мешканці Східної України заслуговують на те, щоб світ усвідомив, що вони пережили за останні роки, як війна зруйнувала їхнє життя. Війна рве на шматки тіла солдат, танки, долі людей, руйнує споруди та свідомість. Той, хто побачив війну, ніколи не буде тим, ким був раніше. У когось снарядом розірвало друга, комусь рознесло будинок... Про війну на Донбасі можна говорити багато, але краще за все про неї розкажуть самі герої, учасники і свідки цієї війни. Снайпери й добровольці, мешканці «сірої зони» й парамедики, капелани і солдати. Усі вони — герої книги «Шмаття війни. Донбас». Вони розповідають свої історії, які створюють одну велику, загальну історію — історію війни, яку принесли до України «зелені чоловічки» та їхні «ляльководи» у «високих кабінетах» на півночі. Людські долі складають виразну живу картину нескореної України, яка бореться за свою свободу. 




   




   Кокотюха А. А.   Таємниця підводного човна : пригодницька повість / Андрій Кокотюха. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2022]. - 267 с.
       Вони шукали й знаходили скарби по всій Україні — на землі і під землею. Тепер на часі — підводні пригоди. У Криму, на темному дні загадкової бухти, лежить «Сом» — один із перших підводних човнів Українського Чорноморського флоту. Майже сто років тому його затопила команда, щоб він не дістався ворогам молодої Української держави.
На борту «Сома» — справжній скарб, що може розкрити чимало таємниць і змінити уяву про один із героїчних епізодів нашої історії. Але що за чудовисько стереже вхід до цієї бухти? І хто ще полює за цим підводним скарбом, аби заволодіти ним і знищити таємницю? Про це хочуть дізнатися наші давні знайомі, невтомні шукачі скарбів: київські хлопці Данило й Богдан, їхня приятелька Галка з Полтавщини та незмінний член безстрашної команди, бойовий африканський страус на ім’я Футбол.




     



Лис В. С.   Обітниця : роман / Володимир Лис. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. - 348 с.
       Хтось дізнався про давній гріх старого Антона Личака, надіслав листа з єдиним реченням: «Час повертати борг» — і збурив його спокій. А в сусідки Ольги своя драма: її син закохується в дочку бізнесмена Єгора, і та відповідає взаємністю, — але юна пара не знає, що насправді вони брат і сестра. Повертається з колонії Богдан, засуджений за вбивство, якого не чинив. Його дружина обрала щастя з іншим, а донька й не підозрює, що в неї є тато. А ще поруч сестра дружини Віка і дивачка сусідка Алевтина, про яку в Старому місті ходять моторошні чутки...
Долі мешканців вулички з символічною назвою «Обітниця» переплітаються в тугий вузол, де свої драми і щемливі стосунки, давні й теперішні почуття. Кожен з них давав свою обітницю. Та чи кожен дотримався її крізь час?




     






 Редондо Д.   Диригент : роман / Долорес Редондо. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. - 700 с.
       Молода інспекторка Амая Саласар приєднується до спеціальної групи агентів ФБР і отримує нове завдання: вполювати маніяка, який винищує цілі родини. Убивцю називають диригентом через дивний ритуал, який він проводить над тілами жертв після кожного злочину. Чому дії вбивці нагадали Амаї про поведінку її матері? Інспекторка починає гонитву за диригентом. Паралельно вона прагне втекти від спогадів про власне минуле і ті події, що назавжди змінили її життя. Жінка відчуває: вона от-от натрапить на слід диригента. Але тривожний дзвінок від тітки оживляє найтемніші страхи Амаї. А ураган Катріна, що обвалився на місто, несподівано повертає справу в інший бік...












Саліпа О. І. Дерево роду. Дикі паростки. Кн.1 / Ольга Саліпа. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. - 349 с.
       Кінець XIХ століття. Двоє братів, Богдан та Іван, колись захопилися однією жінкою - повією Магдою. Минули роки. І вже Іванові сини, Петро й Семен, спалахують таємною жагою до однієї дівчини Сабіни. Час великих історичних зламів і громадянських війн. На полі битви проливається українська кров у бою під Крутами. Петро стає до лав Галицької армії. Семен страждає від мук нерозділеного кохання та ненависті до власного брата, поки не зіштовхується з колишньою коханкою батька - тією самою фатальною блудницею Магдою. У серці спалахує заборонена пристрасть. За спинами братів чатують НКВДисти та зрадники, країна здригається від зламних подій. Крізь тонкий серпанок прорвуться темні гріхи батьків і синів - помилки, які спокутувати дітям дітей. Історія, що почалася з ненависті, триватиме ще не одне покоління.











1. 
Гібсон Л. К. Дорослі діти емоційно незрілих батьків: як позбутися психологічних травм дитинства, полюбити себе і налагодити стосунки з батьками / Ліндсі К. Гібсон. - Київ : Вид-во Наталії Переверзєвої, 2021. - 234 с.
2.  Гранже, Ж.-К. Ліс духів : роман / Жан-Крістоф Гранже. - Харків : КСД, 2021. - 508 с.
3.  Гунель Л. Людина, що хотіла бути щасливою / Лоран Гунель. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. - 203 с.
4.  Нанетті А. Мій дідусь був черешнею : [для серед.  шк. віку] / Анджела Нанетті. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. - 134 с.
5.  Оксанен С. Собачий майданчик : [роман] / Софі Оксанен. - Київ : Комора, 2021. - 453 с.
6.  Осман Р. Клуб убивств по четвергах : роман / Річард Осман. - Харків : КСД, 2021. - 429 с.
7.  Пилипчук О.А. До отчого порогу : вірші, балади, поема / Ольга Питипчук. - Кременчук : Про-Графика, 2021. - 85 с.
8.  Ремарк Е.-М. Іскра життя : роман / Еріх Марія Ремарк. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. - 381 с.
9.  Сапковський А. Відьмак. Меч призначення : роман / Анджей Сапковський. - Харків : КСД, 2022. - 365 с.
10. Сапковський А. Відьмак. Кров ельфів : роман / Анджей Сапковський. - Харків : КСД, 2021. - 318 с.
11. Сапковський А Відьмак. Час погорди : роман / Анджей Сапковський. - Харків : КСД, 2021. - 318 с.

Коментарі: Залишити коментар
 
X