Слідкуйте за нами

04-01-2023
     Зимові свята продовжуються! І коли, як не на Різдво, читати затишні книжки, вірити в добро й сподіватися на диво. 
     Філія №1 КЗК КМПБ, що за адресою проспект Лесі Українки, 13, підготувала інформаційний огляд нових книг від Українського інституту книги «Повір у казку, диво і добро», які додадуть різдвяного настрою, запалять внутрішнє світло і зберуть на спільне читання всю родину. 
 
Дерманський, С.
    Різдвяна крамничка тітоньки мальви [Текст] / Сашко Дерманський. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2021. – 56 с.

 
     Різдво – пора див і світла, час жаданих подарунків та солодкої смакоти із чарівного фургончика-крамнички доброї й загадкової тітоньки Мальви. Але що буде, якщо раптом усе це зникне? Адже підступний пан Крук та його господиня Мряка ось-ось запанують у світі!.. 
     Перед маленьким Тишком та його вірним песиком Кучугуркою постало нелегке завдання: повернути дідусеві-казкарю чарівну книгу, щоби врятувати Різдво і наповнити сміхом та радістю кожен дім їхнього рідного містечка.







Кириченко, В. Ю.
     Різдво. Книга, в якій сховалася душа [Текст] / В. Кириченко. – Київ : Час майстрів, 2021. – 64 с. – (Найкраще дітям).

     Різдво Христове це одне з найвеличніших свят, яке відзначається усіма християнськими церквами світу, багатьма державами світу, організаціями, спільнотами, родинами. Це найочікуваніше свято для українців. Ця чудова книжка про різдвяне диво, яке навчить пробачати. 
     Іноді здається, що тебе ніхто не любить, що весь світ відвернувся від тебе, що ти самотній і занедбаний...  Але це не так! Придивися уважніше, згадай добрі справи та вчинки близьких людей та приготуйся до дива! 
     Головний герой книжки народився на Різдво, тому він спочатку не розуміє, чому у цей день свято не лише в нього. Миколка вередує, скаржиться та ображається. А вночі до нього приходять янголи, які пояснюють дитині, що вона неправа. Вони показують хлопчику різні сцени з минулого, розказуючи, що думали, відчували та чому робили те чи інше його батьки та друзі.



Купріян, О.
     Коляда з лицарями [Текст] / О. Купріян. – Київ : Портал, 2020. – 60 с.


     Ця історія відбулась у Великому князівстві Литовському. 
     В містечко на Львівщині прийшов справжній лицар Іванко. Який захват у дітлахів! А назавтра в лицаря зникає прапор із левом. Куди він дівся? Це з'ясують малі Анничка та Мстислав, батько якого теж лицарює десь на довгій війні. Хлопчик так сильно тужить за батьком: невже й Коляду доведеться святкувати без нього? 
     Це історія про родинну підтримку, дорослішання та віру у диво.





Морпуго, М.
     Сніговик [Текст] / М. Морпуго. – Харків: Читаріум, 2021. – 144 с.

     У книзі «Сніговик» розповідається про маленького хлопчика Джеймса, який живе на фермі зі своєю родиною. Він дуже бажає побачити сніг на Різдво, і його мрія здійснюється. 
     Джеймс ліпить найкращого в світі сніговика з очима-вуглинками, у старому капелюсі та у зв’язаному бабусею шарфі. І стається щось неймовірне – сніговик оживає! З цього й починаються захопливі пригоди двох друзів: хлопчика й сніговика. 
     Щирі та барвисті ілюстрації «Сніговика» заворожують та викликають справжню насолоду від прочитання книги. 








 Ножинська-Дем’янюк, А.
    Дарунок Різдвяної зірки [Текст] / А. Ножинська-Дем’янюк. – Харків : Віват, 2021. – 88 с.


     «Дарунок Різдвяної зірки» — це шість добрих казок про несподівані пригоди на Різдво, сімейне застілля на Святвечір, чарівні подарунки й тепло, яким так приємно ділитися. 
     Святий Миколай, Вифлеємська зіронька й ангели принесуть героям цієї книжки справжню магію величного свята, а маленьким читачам розкажуть про найважливіші цінності Різдва - родинне коло та віру в дива.









 Олійник, Г.
     Різдвяні ельфи [Текст] / Галина Олійник. – Київ : Гамазин, 2020. – 88 с.


     Далеко в горах, надійно сховане від людського ока, дістало прихисток поселення різдвяних ельфів - тих маленьких майстрів, які щороку готують подарунки для малечі та споряджають Санту в навколосвітню подорож. 
     Але несподівано Різдво опиняється під загрозою! 
     Чи вдасться його врятувати?
     І до чого тут кумедна такса?
     Нумо розгортати сторінки цієї яскравої книжки й поринати в казкову атмосферу свята!








 Пашинська, Н.
     Різдвяні історії під подушку [Текст] / Наталія Пашинська. – Чернівці : Книги-ХХІ, 2020. - 112 с.


     Герої нової книжки української письменниці Наталії Пашинської не сидять на місці. Вони вигадливі, допитливі й неймовірно милі.
     Короткі оповідки й теплі ілюстрації обов’язково сподобаються маленьким читачам та їхнім батькам. «Різдвяні історії під подушку» занурять їх у вирій святкових приготувань і подарують відчуття справжнього різдвяного дива.










 Паулі, Л.
    Як святкувати Різдво? [Текст] / Л. Паулі. – Київ : Навчальна книга. – Богдан, 2019. – 32 с.


     «Різдво – це коли усі приносять мені подарунки», – пояснює сова маленькому зайчикові, і той одразу ж ділиться почутим із рештою лісових мешканців. 
     І от уже усі звірі майструють дарунки для сови. Коли ж ті нарешті готові, одна за одною трапляються халепи… 
     Весела історія про те, як дарувати подарунки.







     Сім святкових бажань. Підслухано та записано від Ісландії до Китаю [Текст] / О. Давидова, С. Дерманський, Ю. Ілюха та інші. – Харків : Читаріум, 2021. – 128 с.

     Барвиста збірка гарних казок «Сім святкових бажань. Підслухано та записано від Ісландії до Китаю» створена талановитими українськими письменниками та ілюстраторами. Книга стане справжнім символом зимових свят. Вона у захопливій формі познайомить дітей з традиціями у різних країнах і подарує чарівний настрій.
     Кожна казка познайомить дітей з неймовірно цікавими традиціями проведення зимових свят у різних країнах. Серед країн: Ісландія, Швеція, Італія, Німеччина, Індія, Азербайджан і Китай.   
     Історії у книзі перенесуть дитячу уяву в далекі та незвичайні куточки планети, а також подарують світлі незабутні емоції.






Утник-Стругала, М.
    Йдуть свята. Про Різдво, святого Миколая й новорічні традиції на світі [Текст] / Моніка Утник-Стругала. – Львів: Урбіно, 2020. – 176 с.


     Можете уявити собі зиму без Різдва, сповненого ароматів, смаків та незабутніх традицій? Авжеж, ні! Та чи справді ви їх усі знаєте й чи однакові вони в усьому світі? 
     Читайте і дізнавайтеся! 
     Тут ви знайдете відповіді на питання: чому Різдво переважно відзначають 25 грудня? Навіщо організовують різдвяні ярмарки? Чи всі діти отримують подарунки того самого дня? Чому ми прикрашаємо ялинку? Хто вигадав перші скляні ялинкові іграшки? Навіщо будують різдвяні вертепи тощо. 
     Крім того, із цієї книжки ви довідаєтеся про різдвяні рослини, першу зірку й навіть про Ебенезера Скруджа й Лускунчика. Ви познайомитеся з колядками наших найближчих сусідів, розділом про Хануку, популярними різдвяними піснями та кінофільмами, незвичайною процесією зі смолоскипами, найзнаменитішим новорічним концертом і китайським Новим роком!


 Фернілі, Д.
    Червона одежина для маленької пташини [Текст] / Джен Фернілі. – Київ : КАЛАМАР, 2020. – 32 с. 


     Яскрава книжечка «Червона одежина для маленької пташини» - це емоційно ілюстративна історія про маленьку вільшанку, яка напередодні Різдва проявила себе напрочуд щедрою до своїх друзів. Вона поділилася своїми одежинками-безрукавками з тими, хто потребував цього найбільше, а сама стала замерзати. Одначе її щедрість не була даремною! Вільшанка отримала особливий подарунок від самого Санти -  найяскравішу червону камізельку! У живій природі ця пташка дуже гарна саме завдяки червоній грудці.
     Мила різдвяна історія про доброту напередодні свята. Книга вчить малечу співчувати та ділитися. Барвисті, зворушливі ілюстрації припадуть до душі малюкам та їхнім батькам.





 Шамблен, Ж
    Останній із п’яти скарбів т. 3 [Комікс] / Жоріс Шамблен. – Харків : Наша Ідеа, 2020. – 82 с. – (Щоденник Вишеньки).


     Чергова частина пригод Вишеньки присвячена такій романтичній та казковій порі року як зима. У всіх канікули, всі готуються до Різдва та Нового року. Не є винятком і непосидюча дівчинка Вишенька. Вона теж в очікуванні свята. 
     Цього разу Вишенька примудрилася відшукати нову головоломку у майстерні з ремонту книг та виготовлення палітурок і втягнула своїх друзів в розкриття нової «справи». Дівчинка була розчулена історією з таємничими нотами, вчителькою, загадкою власниці майстерні. Вишенька не зраджує своєму амплуа, і все, чого вона бажає, щоб всі навколо були щасливими. 
     Видання гарно ілюстроване, а вся книга видана на чудовому крейдованому папері та має прекрасне художнє оформлення з дивовижними малюнками. 





Коментарі: Залишити коментар
 
X