Слідкуйте за нами

18-07-2022
      Шановні друзі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами для дітей та підлітків, які Кременчуцька міська публічна бібліотека отримала від #український_інститут_книги.
      «Хто насправді відкрив Америку?», «Чи дійсно Менделєєв побачив таблицю хімічних елементів уві сні?», «Хто винайшов папір?», «Коли з’явилося перше колесо?» на ці та інші запитання ви знайдете відповіді на сторінках книжок серії «Світ навколо нас». Вони стануть справжньою знахідкою, хто цікавиться бронетанковою технікою, спортивними автомобілями, гігантською, залізничною і космічною технікою. Користувачі дійсно дізнаються багато нового та поповнять скарбничку  технічних знань цікавими знаннями і фактами. На допомогу прийдуть змістовні статті, яскраві ілюстрації, цікаві факти, найвизначніші винаходи, найвидатніші відкриття, які допоможуть поринути у світ нового і незвіданого.
      Видання адресовані допитливим підліткам і дорослим.

        Турбаніст Д.С.  Гігантська техніка [Текст] / Дмитро Турбаніст. – [Київ]: Кристал Бук, 2021. - 48 с. – (Світ навколо нас Фотоенциклопедія.)
        Важко повірити в те, що людина змогла створити екскаватор завдовжки як два футбольних поля, транспортер заввишки із чотириповерховий будинок і літак, здатний взяти на борт понад півтори тисячі вагонів. Однак ця гігантська техніка дійсно існує, і саме їй присвячено цю книжку. У ній ми розповімо, де було створено машини-рекордсмени, дамо їм коротку характеристику й за допомогою яскравих ілюстрацій доведемо, що їх по праву вважають справжніми велетнями.











      Турбаніст Д.С. Залізнична техніка [Текст] / Дмитро Турбаніст. – [Київ]: Кристал Бук, [2020]. - 48 с. – (Світ навколо нас. Фотоенциклопедія.)
      Цю книжку створено для того, щоб розширити уявлення читачів про залізничну техніку. У ній йдеться про потяги, що перевозять пасажирів і вантажі, а також розповідається про колійні машини, які застосовують для укладання та обслуговування залізничного полотна. Опис їхніх видів і принципу дії проілюстровано яскравими світлинами. Вони не тільки допомагають сприймати інформацію, а й роблять знайомство з нею більш захопливим та цікавим.
      Видання адресовано допитливим підліткам і дорослим.










       Турбаніст Д.С. Космічна техніка [Текст] / Дмитро Турбаніст. – [Київ]: Кристал Бук, [2020]. - 48 с. – (Світ навколо нас. Фотоенциклопедія.)
       Менш ніж за століття людство спромоглося зробити потужний ривок у створенні техніки, призначеної для вивчення Всесвіту. У цій книжці автор розповідає про найперші штучні супутники й ракети-носії, заразом показуючи, що являють собою сучасні планетоходи, астрономічні обсерваторії, орбітальні та міжпланетні станції. Добірка яскравих ілюстрацій дозволить читачеві побачити ті апарати, що вже здійснили космічну подорож, і скласти уявлення про ті, що тільки мають у неї вирушити.










       Турбаніст Д.С. Найвизначніші винаходи [Текст] / Дмитро Турбаніст. – [Київ]: Кристал Бук, [2020]. - 48 с. – (Світ навколо нас. Фотоенциклопедія.)
 Хто винайшов папір? 
 Коли з’явилося перше колесо?
 Де виникла писемність? 
       На всі ці та інші запитання ви знайдете відповіді в цій книжці. Кожен її розділ присвячено одному з видатних винаходів, що назавжди змінили життя людства. Юні читачі дізнаються багато нового та поповнять скарбничку своїх знань цікавими фактами. Яскраві ілюстрації допоможуть поринути у світ дивовижних відкриттів. 
       Книжка адресована допитливим хлопчикам і дівчаткам, а також їхнім батькам.







       Турбаніст Д.С. Найвидатніші відкриття [Текст] / Дмитро Турбаніст. – [Київ]: Кристал Бук, [2020]. - 48 с. – (Світ навколо нас. Фотоенциклопедія.)
       Хто насправді відкрив Америку та чи дійсно Менделєєв побачив таблицю хімічних елементів уві сні? Кому ми завдячуємо зникненням епідемій чуми й віспи та як учені дізналися про існування таємничих невидимих променів? Відповіді на ці та інші запитання, пов’язані з найвидатнішими відкриттями в історії людства, ви знайдете на сторінках книжки. Для наочності тексти проілюстровано репродукціями картин, яскравими світлинами й простими схемами. 
     Книжку адресовано допитливим підліткам і дорослим.









       Турбаніст Д.С.  Спортивні автомобілі [Текст] / Дмитро Турбаніст. – [Київ]: Кристал Бук, [2020]. - 48 с. – (Світ навколо нас. Фотоенциклопедія.)
       Це видання стане справжньою знахідкою для юних читачів, які цікавляться спортивними авто.
Адже на його сторінках зібрано інформацію про найшвидші й найпотужніші автомобілі: гіперкари, суперкари та спорткари. До речі, цей поділ умовний, тому деякі моделі можуть належати одночасно до двох категорій. З розміщених у книжці описів ви дізнаєтеся про технічні характеристики й особливості конструкції «залізних коней», а завдяки яскравим фотоілюстраціям зможете оцінити їхній унікальний дизайн.









       Турбаніст Д.С. Танки та бойові броньовані машини [Текст] / Дмитро Турбаніст. – [Київ]: Кристал Бук, [2021]. - 48 с. – (Світ навколо нас. Фотоенциклопедія.)
       Ця книжка стане справжньою знахідкою для тих, хто цікавиться бронетанковою технікою - як сучасною, так і тією, що випускалася у ХХ ст. Тут представлено численні моделі танків і бойових броньованих машин, які вироблялися в різних країнах світу, указано їхні основні технічні характеристики й особливості конструкції. Доступні тексти проілюстровано  яскравими світлинами, на яких можна побачити описані зразки бойової техніки. 
       Видання адресовано допитливим підліткам і дорослим.










       Книги чекають на вас у філії №1 КМПБ за адресою: м. Кременчук, проспект Лесі Українки, 13 
Коментарі: Залишити коментар
 
X