Слідкуйте за нами

15-02-2021
Агапєєва І.Д.   Жіноче щастя : роман / Ірина Агапєєва. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 270 с. 
    Еліза — ідеальна дружина багатого та самовпевненого Дениса. Гарна лялька, розкішна маріонетка, яка одного дня вирішує: з неї досить. Розриваючи пута, Еліза починає жити. Випадкова зустріч із привабливим незнайомцем Алексом стає для неї точкою неповернення. Взаємна пристрасть нестримною хвилею накриває коханців. Еліза нічого не знає про Алекса, хоча його поява в її житті невипадкова… Він — нащадок давньої династії. Та чому працює звичайним поліцейським? І з якої причини Елізі варто остерігатися його проникливого,манливогопогляду?..










 Безверхній Д.   Порцеляновий погляд : ретро-детектив / Дмитро Безверхній. - Київ : Темпора, 2020. - 293 с.
    До дружини  відставного поліціанта Софії Павлівни Нрієвської приїжджає давня подруга, що вирушила у мандри багато років тому. Повернення   жінки збурює спокійну заводь містечка. Здається, що буквально всі її колишні знайомі не раді цій події. І так само здається, що чи   не всі, хто мав до неї стосунок, зітхнули з полегшенням після загадкової смерті гості. Крім, звісно, Софії Павлівни, яка взялася   розслідувати смерть подруги, а заразом — видобути на поверхню чимало таємниць місцевих мешканців.











Гарріс Д.   Шоколад : роман / Джоан Гарріс. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 316 с.
   У маленькому французькому містечку — карнавал. І саме в цей час у ньому з’являються дві дивні особи — доросла й дитина. Віана Роше та її дочка Анук приїхали, щоб подарувати мешканцям міста небачену досі розкіш — цукерню. Місцевий священик обурений і ставить парафіян перед вибором — церква або шоколад. Якби ж цукерки й шоколадки не були такими смачними! Якби Віана не вміла вгадувати, чого саме потребує кожен, хто заходить до її крамнички! Тоді у цьому містечку не сталося б стільки драматичних подій... Відкрийте для себе рецепти щастя від Джоан Гарріс. Пориньте у світ шоколадної магії, і ви зрозумієте, що навіть за допомогою солодощів можна змінити життя — звісно, якщо ви маєте добре серце та гарні наміри.









Коломійчук Б.В.   Експрес до Галіції : [роман] / Богдан Коломійчук. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 347 с. 
    «Експрес до Ґаліції» — новий детективний роман Б. Коломійчука, в якому на читача чекають заплутані справи та небезпечні розслідування. Весна 1906 року. Під час відпустки у Швейцарії комісар львівської поліції Адам Вістович несподівано втягується у небезпечну шпигунську гру, в якій на карту поставлено не лише людські життя, але й долі імперій. Розшифрувавши секретний документ, Вістович дізнається занадто багато, як на звичайного детектива з далекого австрійського Львова. У цей же час з клініки в курортному Бадені зникає дивний російський пацієнт, якого розшукують розвідки одразу кількох країн, а у Венеції стається вбивство непримітного перекладача з німецької. Вістовичу доведеться з'ясувати, як пов'язані ці події і чому сліди ведуть до Львова.










Корній Д.   Чарівні істоти українського міфу. Духи-шкідники. - Харків : Віват, 2020. - 327 с.
     Дрібні шкідники, дитячі страшки, хвороби у вигляді живих істот — Дара Корній зібрала історії про давні вірування українців у духів, які щодня пакостять і приносять негаразди. Ви дізнаєтеся, який  вигляд мали в уяві наших предків чума і холера, хто така загравниця, прочитаєте невеселу казку про поцілунок. Тож приготуйтеся до подорожі у моторошний світ напастей і приблуд, у цей магічний потаємний куточок, де заховалися темні сторони буття та нічні примари.











  Таке різне Різдво : збірка оповідань / упоряд. О.Ренн. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 171 с.
     Ми завжди так чекаємо   Різдва! Щоразу плекаємо нову надію на диво. І, знаєте, дива таки трапляються: яскраві й буденні, великі і непомітні.   Примирення братів, зустріч земляків, можливість, зависнувши в аеропорту між рейсами, прос­то добре виспатися у затишній   «штуці» — готельній капсулі чи посмакувати «різдвяним поліном», французьким святковим десертом, десь у порожньому готелі в   Нормандії. Різні дива, різне Різдво. Когось застає вдома, когось — у дорозі, а когось — у лікарні… Тихе Різдво й наповнене   дитячим сміхом, самотнє і у колі сім’ї, урочисте і скромне, замріяне і ностальгійне, традиційне і не схоже ні на що. У кожного   своя різдвяна історія, своє особливе Різдво.









Українка Л.   Думи і мрії : збірка / Леся Українка. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 319 с.
   Про поетичну збірку «Думи і мрії» Іван Франко казав: «Від часів Шевченкового «Кобзаря» Україна не видала кращої збірки поетичних творів...». У рядках збірки оживають давні легенди, що переплітаються зі споконвічною мудрістю, і читач відчуває, як слово поетеси торкається самого серця. Знайомі ще зі шкільної лави рядки сповнюються новим сенсом. Найкращі зразки творчості Лесі Українки в одній книжці — справжня поетична феєрія. Також до збірки увійшли драми «Камінний господар», «Кассандра», «Лісова пісня», поеми «Самсон», «Ізольда Білорука».










Фіалко Н.І.   Зламані жоржини : [роман] / Ніна Фіалко. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, [2020]. - 301 с.
    В романі йдеться про непросту долю української жінки,  вчительки Галини, яка змушена була вирушити за кордон, щоб заробити грошей на потреби своєї сім'ї. Ще паралельно основному сюжету описується доля сестри головної героїні, яка також була на заробітках в Греції. Про невиліковну хворобу, котру привезла із-за кордону сестра. Про роль тих великих грошей, які так необхідні, що дають людині багато чого отримати, і в той же час, які руйнують сім'ї та родини. Карколомний сюжет, несподівані повороти долі головної героїні, заплутані життєві ситуації — саме це вирізняє даний твір з-поміж інших жіночих романів.














Коментарі: Залишити коментар
 
X