Слідкуйте за нами

20-06-2023
Філія № 6 
Комунального закладу культури «Кременчуцька міська публічна бібліотека»


        Рішенням Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 30 червня 2021 року «Про внесення змін до найменування та реорганізацію комунальних закладів культури Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області» шляхом реорганізації було створено філію № 6 КЗК «Кременчуцька міська публічна бібліотека», яка до цього функціонувала як бібліотека-філія №9 КЗК «Кременчуцька міська централізована бібліотечна система для дорослих». 

        Філія № 6 КЗК «Кременчуцька міська публічна бібліотека» розпочала свою діяльність у 1979 році як бібліотека-філія № 9 КЗК «Кременчуцька міська централізована бібліотечна система для дорослих». Розташовувалася бібліотека у двох невеликих кімнатах площею 55,4 м2. Одну кімнату займав абонемент, іншу – книгосховище. Згідно з бібліотечними документами, першою завідувачкою стала О. О. Павликова. 

        У 1988 році на місце завідувачки прийшла працювати Л. О. Гордієнко. Саме за її ініціативи в бібліотеці було зроблено косметичний ремонт. 

        Бібліотека тісно співпрацювала з Кременчуцьким заводом залізобетонних шпал: книгозбірня надавала інформаційні послуги для спеціалістів заводу, а завод, у свою чергу, допомагав матеріально. Декілька років поспіль керівництво заводу виділяло для бібліотеки кошти на передплату періодичних видань та на придбання літератури для поповнення фонду.  

        1996 рік ознаменувався цікавою подією для бібліотеки: було організовано клуб «Ерудит», який зібрав активних читачів, що захоплювалися інтелектуальними іграми. Клуб свого часу брав участь у змаганнях на всеукраїнському рівні. 

         У 2000 році до бібліотеки-філії прийшла працювати І. М. Бакай. 

         У 2002 році було створено жіночий клуб «Горлиця», який почав працювати в межах спеціалізації бібліотеки – «Бібліотека сімейного читання та дозвілля». Дружні посиденьки, вечорниці, майстер-класи за чашкою чаю привертають увагу активних та креативних жінок різного віку.

         До 2006 року основними напрямами соціокультурної роботи були книжкові виставки, перегляди літератури, години цікавих повідомлень, літературні години, свята та вечори. Далі розпочалось упровадження нових цікавих форм соціокультурної роботи: виставки-персоналії, вікторини, конкурси, екологічні подорожі, обрядові вечори, виставки-інсталяції, віртуальні виставки, конкурсно-ігрові програми тощо. 

        Стало традицією проведення свят для жителів мікрорайону. Наприклад, у 2016 році в межах загальносистемного огляду-конкурсу на кращу вуличну акцію «Творчі акції бібліотеки» працівниками бібліотеки-філії було організовано проведення ярмарку «Перлинки з творчої скриньки». За перемогу в загальносистемному огляді-конкурсі в номінації «Бібліотеки-філії ЦБС для дорослих» колектив бібліотеки був нагороджений дипломом.

       Тим, хто хоче більше дізнатися про історію філії, рекомендуємо звернутися до найближчої бібліотеки та прочитати книгу «Літопис бібліотечної справи. Історія бібліотек-філій (ЦБС для дорослих)».


Коментарі: Залишити коментар
 
X