Слідкуйте за нами

19-02-2019

Китай послідовно підтримує Україну і впевнено входить до трійки найбільших торговельних партнерів нашої держави, тому 2019-й  рік оголошено Роком Китаю в Україні.

18 лютого організаційно-методичний відділ ЦМБ запросив всіх бажаючих до конференц-зали Центральної міської бібліотеки на чайну церемонію «П’ять тисячоліть   Піднебесної».

 

Китайська церемонія чаювання – це більше, ніж звичай, це інша грань буття, усвідомивши яку, можна зробити своє життя повнішім і цікавішим.

Китай – це перша країна, де почали виробляти чай і перша країна, де вперше в світі виявили чайні дерева і навчилися використовувати чайне листя.

Заварювання чаю – це цілий спектакль. У театрі, на чайній сцені, важливі три речі: час, емоції та інтенсивність.

Особистість ведучого церемонії відіграє величезне значення для правильного протікання всього чаювання. З його допомогою Ви отримуєте можливість насолодитися всіма чотирма «коштовностями» чаю: формою листа, кольором настою, ароматом і, нарешті, смаком чаю.

 

Філософію чайного дійства, у всій своїй красі, передав справжній майстер цієї справи, ведучий китайської чайної церемонії  – Олексій Токар (член Асоціації традицій та культури Китаю, резидент київського Чайного Клубу, засновник товариства "Чжень-Шень. Тайцзи, цигун і чайне дійство", інструктор Тайцзи і Цигун з 2009 року, учень майстра Му Юйчун).

 

 

Чайна церемонія пройшла на одному диханні, всі присутні були вражені майстерністю заварювання чаю та емоціями, які передав майстер під час цього дійства. Він продемонстрував всі етапи заварювання чаю та розповів про секрети розкриття чайних ароматів.

 

А ще на захід завітала волонтер з Китаю Ніккі, яка виконала музичну композицію на традиційній китайській флейті – хулусі та привітала всіх присутніх китайською мовою.

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X