Слідкуйте за нами

17-07-2018

       На землі живе безліч людей, у яких погляди на одні й ті ж речі або обставини з плином часу можуть змінюватися кардинально. Іноді це при-зводить до виникнення деякої напруженості в суспільстві. Іноді ця напруженість переростає у відвертий, кривавий і цинічний конфлікт на знищення.

       З метою  збереження миру, після закінчення Другої світової, була створена Організація Об’єднаних Націй, у складі якої також передбачалися спеціальні Миротворчі сили.

       21-го травня 2013 року, враховуючи внесок і значення національного миротворчого контингенту України у справі зміцнення миру і злагоди в зонах військових конфліктів, Верховна Рада України прийняла Постанову  «Про встановлення Дня українських миротворців",  який запропоновано проводити 15-го липня.

      

 

Саме про це професійне свято українських миротворців йшла мова 16 липня на зустрічі провідного бібліотекаря бібліотеки-філії №2 Осташко В.В. з вихованцями Кременчуцької виховної колонії під час засідання круглого столу на тему «Професія – миротворець!».

       Розповідь була підкріплена показом відеоматеріалів:

       У відеороліку «Хто такі миротворці ООН?» - про те, що їх місія -  вис-тупати також в місцях потенційного конфлікту, стаючи таким собі буфером в точках зіткнення, створюючи для конфліктуючих сторін можливість  все вирішити мирно.

       У відеоролику  «Українські миротворці» - про  більше як  40 тис. українських миротворців, які з 1992 року побували в багатьох гарячих точках нашої планети.

       У відеороліку «Українські миротворці в Конго» - про одне з таких місць, де вони і зараз демонструють  всьому світу свій традиційний і високий професіоналізм, компетентність і надійність у справах урегулювання збройних протистоянь.

       Треба відзначити зацікавленість юнаків цією непростою темою і активність під час обговорення одержаної інформації. Діалог вийшов невимушеним і доброзичливим з обох сторін. Під час заходу у вихованців виникли  питання і навіть своє бачення проблеми. Особливо здивував один з них, Марк, який в захопленні від побаченого, поцікавився, про те хто має змогу стати до лав цих героїчних чоловіків.

       Після зустрічі залишилося приємне враження від бажання молоді дізнатися щось нове і відкритістю  під час спілкування. Наостанок юнаки висловили подяку  бібліотекарю і запросили приїздити до них і надалі і з іншими цікавими матеріалами.

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X