Слідкуйте за нами

23-02-2022
     24 лютого Естонія святкує  104  роки  своєї незалежності. Вітаємо!
     Естонія — одна з найменших країн Європи, яка має захоплюючу історію, живу та енергійну культуру та вважається найбільш передовою державою на планеті, тому що дуже активно застосовує сучасні технології, особливо Інтернет. Завдяки чому  сотні тисяч громадян цієї країни вже більше 15 років можуть не ходити на вибори, а голосують вдома. Й взагалі в електронній системі країни надається понад 4000 послуг. 
     А ось до вашої уваги ще декілька цікавих фактів про цю європейську країну, яких ви можливо не знали: 
  - у естонській мові 14 відмінків, немає майбутнього часу, але  є три варіанти минулого.  А ще дуже багато слів починаються на букву «и».
  - в Естонії був створений  в 2003 році Skype, який реально звужує нашу планету до розмірів екранів гаджетів.
  - 
52% країни займають ліси, що робить Естонію однією з найзеленіших країн Європи. І ця цифра зростає.
  - 
Таллінн – перше місто в Європі, яке зробило громадський транспорт безкоштовним для своїх мешканців.  
  - 
Естонці вважаються родоначальниками як мінімум двох видів спорту: бігу з дружинами на руках і кіікінга. Кіікінг — розгойдування на гойдалці з виконанням обороту на 360 градусів, простіше кажучи, «сонечка». Перемагає той, хто зробив більше кіл і втримався на ногах.
  - 
У Естонії дуже люблять співати пісні, а народні — тим більше. Музична колекція фольклорних композицій просто вражає — їх там понад 130 тисяч. Це багатство ЮНЕСКО визнало шедевром усної і нематеріальної спадщини людства. 
  
Ще більше цікавих фактів ви можете знайти, погортавши сучасні яскраві видання про Естонію у бібліотеці за адресою вул. Європейська, 66/13

Коментарі: Залишити коментар
 
X