Слідкуйте за нами

14-09-2013
Не секрет, що сьогодні бібліотеки постійно перебувають у пошуку нових шляхів залучення читачів. Ідея акції, спрямованої на відродження інтересу до книги, належить працівникам організаційно – методичного відділу (зав. Тетяна Майдак) та відділу читального залу (зав. Людмила Миргородська). Вперше співробітники читального залу проводять акцію «Читаючий тролейбус», приурочену до Всеукраїнського дня бібліотек та Дня міста.
Тролейбус працював у звичайному режимі, але його пасажири стали учасниками цілого дійства, що розгорталося у них на очах. Бібліотекарі розповідали про свято, роздавали буклети, проспекти з адресами бібліотек, з повідомленнями про книги, які зберігаються у фондах. І, звичайно, кожному бажаючому у подарунок була піднесена книга. Зібрано більше 300 книг серед яких и пригодницькі романи, і любовні, і фантастика, і науково – популярна література.
Книги, що залучені у всесвітньому русі «Кніговорот» були розкладені на сидіннях тролейбуса, і кожен бажаючий взяв вподобане видання з собою, приєднавшись до руху книжок від читача до читача без посередників. Буккросінг (книговорот, обмін книгами) є дуже популярним - у всьому світі налічується більш ніж 800 тисяч послідовників цієї ідеї. Піднесений настрій був не тільки у бібліотекарів а й у пасажирів тролейбусу. Ми отримали багато подяк за покращення настрою, за таку акцію і побажань гарної роботи бібліотекам!
Ефективність даного заходу ми оцінюємо кількістю нових читачів, які прийдуть до бібліотеки. Але навряд чи хто сперечатиметься, що змусити людей знову заговорити про книгу не менш важливо. Рекламна акція «Читаючий тролейбус» покликана підняти престиж читання, адже прилучення до книги, виховання читацької культури - найважливіша частина роботи бібліотек.
У сучасній бібліотеці вирує життя. Якщо ви не побували усередині цього приміщення, то навіть уявити не можете, які цікаві проекти там розвиваються. Тут можна користуватися різними інформаційними ресурсами, і друкованими джерелами, можна брати участь у різноманітних заходах, які проходять в бібліотеці. Плюсом є те, що бібліотеки постійно отримують періодичні видання, які є дуже гарним доповненням до бібліотечного книжкового фонду.
Міська влада активно підтримує роботу бібліотеки, допомагає вирішувати всі проблеми. Ініціатива бібліотекарів знайшла відгук, і начальник КТУ пан Вертюх О.М. підтримав її. Працівники бібліотеки щиро вдячні всім, хто надав допомогу у проведенні акції!
Все, що робиться в бібліотеці: чи то зустріч із цікавими людьми, чи книжкова виставка, чи оформлення зовнішнього вигляду бібліотеки – то для наших читачів, то – із думкою про них.




"Читаючий тролейбус " у Кременчуці
























"Читаючий тролейбус " у Кременчуці





















"Читаючий тролейбус " у Кременчуці


























"Читаючий тролейбус " у Кременчуці

























"Читаючий тролейбус " у Кременчуці
























"Читаючий тролейбус " у Кременчуці



























"Читаючий тролейбус " у Кременчуці






















"Читаючий тролейбус " у Кременчуці



















"Читаючий тролейбус " у Кременчуці
Коментарі: Залишити коментар

Lina

6 грудня 2013 18:17
Было приятно и неожиданно получить книгу)
Приветливые и коммуникабельные библиотекари! Спасибо!
 
X