Слідкуйте за нами

07-07-2022
      7 липня у філії №1 КМПБ з нагоди  свята Івана Купала   відбулося  засідання народознавчої світлиці   «Берегиня». До цього   свята бібліотекарі провели фольк-елегію «Чари купальської ночі».
      Свято Івана Купала одне з найбільш давніх та містичних   слов’янських свят, яке відзначають в ніч з 6 на 7 липня. Відвідати  засідання і познайомитися з традиціями купальського свята прийшли     жителі  мікрорайону.
       На засіданні  згадали  про традиції святкування цього чарівного   свята, про дивну квітку папороті, як   символ магічної Купальської ночі.
       Присутні охоче плели віночки із духмяних цілющих трав, брали участь у вікторинах, іграх та відгадували загадки. Учасники заходу змістовно, цікаво та весело провели час. А ще у бібліотеці була підготовлена святкова фотозона з лялькою Мареною.
       Бібліотекарі прагнули навчити гостей шанувати народні традиції. Щоб  разом плекати все українське і вічне, що дійшло до нас з глибини століть, збережене пращурами. З нього ми черпаємо силу, добро і красу, що допомагає усвідомити, ми - українці, велична давня нація, єдиний нескорений народ зі своєю історією.

Коментарі: Залишити коментар
 
X