Слідкуйте за нами

05-07-2022
     4 липня біля філії № 4 ім. І. Приходька було людно і гамірно - малеча та дорослі переглядали книги, представлені на вуличній виставці-знайомстві «Творець краси – ілюстратор Владислав Єрко».
     1 липня свій шістдесятирічний ювілей  відзначив Владислав Едвардович Єрко - один з кращих ілюстраторів України. Його роботами захоплюються всі. Дуже довго можна розглядати незвичайні малюнки, щоразу знаходячи нові й нові деталі, зовсім крихітні частини майстерних робіт художника.
     Владислав Єрко народився в Києві, де й закінчив поліграфічну Академію (1984-1990). Єрко – переможець низки книжкових виставок, володар титулу «Людина книги» як найкращий художник 2002 року. Член Спілки художників, ілюстратор українського видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». У книжковій графіці працює з 1989 року. Ілюстрував твори Шекспіра, Свіфта, Гофмана, Германа Гессе, Льюїса Керрола, Умберто Еко, Кастанеди,  Річарда Баха, українські народні казки та інші.
     Ілюстрована художником книга «Снігова королева» здобула Гран-прі на конкурсі «Книга року 2000» (Україна) та титул «Найкраща дитяча книжка 2006» (США). Книгу видано в багатьох країнах світу: від Великої Британії до Південної Кореї та Австралії. А книга «Казки Туманного Альбіону», яка була ілюстрована автором у 2004 році,  здобула перемогу на всеукраїнському конкурсі «Книга року – 2003».  Фактично всі дитячі книги Владислава Єрка з кольоровими ілюстраціями отримували призи на різних книжкових виставках та книжкових преміях.
     На вуличній виставці бібліотекарями філії №4 ім. І.Приходька, окрім книги «Снігова Королева», були представлені книги не менш прекрасно ілюстровані: «Казки Туманного Альбіону», серія книг про Гаррі Поттера Дж. К. Ролінг, «Крихітка Цахес» Е.Т.А. Гофмана. Також відвідувачі переглянули  ілюстрації майстра до творів Шекспіра «Гамлет», Конан Дойля «Пригоди Шерлока Холмса і Доктора Ватсона: Собака Баскервілів», казок «Аліса в країні див» Льюїса Керрола, «Маленький принц» А. де Сент-Екзюпері та «100 казок» (українські народні казки).
     Бібліотекарі філії №4 ім. І. Приходька, що за адресою вул. І. Приходька, 32, запрошують ознайомитися ближче з цікавими та яскравими творчими роботами талановитого художника  Владислава Єрко.
Коментарі: Залишити коментар
 
X