Слідкуйте за нами

09-03-2021
   "Найкращий, найцінніший дар доля дала йому аж по смерті — невмирущу славу і вічно нову насолоду, яку дають його твори мільйонам людських сердець"
                                                                                                                                                                            (Іван Франко)
Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок "Кобзаря" Тараса Шевченка.
У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі?
Тарас Шевченко — це не минуле, Тарас Шевченко — це сьогодення, він важливий і для тих, хто живе тепер, і для молодих, хто тільки починає своє життя. Він - беззаперечний символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини та Неньки України.
Актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднує всіх українців навколо безсмертного «Кобзаря».
  В бібліотеці–філії №8 оформлено літературний куточок «Гортаючи рядки пророчі». Всі відвідувачі бібліотеки в зручний для них час можуть користуватися безсмертними творами українського Пророка і дізнатися про життєвий та творчий шлях Великого українця.

«Свою Україну любіть,
Любіть її во время люте,
В останню тяжкую минуту
за неї Господа моліть».

 

 








Коментарі: Залишити коментар
 
X