Слідкуйте за нами

07-03-2021
    4 березня у світі святкують Міжнародний день індустрії скрапбукінгу. З цього приводу в відділі абонементу зібралися юні користувачі з ОДЮК (Об’єднання дитячо–юнацьких клубів) та їх батьки на майстер-клас, щоб навчитися і зробити вітальні листівки власноруч.
    Мистецтво з вироблення листівок називається кардмейкінг, і входить в ширше поняття – скрапбукінг. Такі дивні, на перший погляд, слова походять від англійського «scrapbook», яке в буквальному перекладі означає «книга з вирізок». А скрапбукінг - це хобі з оформлення рукодільних фотоальбомів, причому в них розміщують не тільки фотографії, але і вирізки з журналів і газет, картинки, листи, якісь пам'ятні речі, супроводжуючи все це коментарями-записами, при цьому альбом декорується за власною фантазією. Скрапбукінг - це захопливе заняття і прекрасний спосіб зберегти цікаві моменти сімейної історії для майбутніх поколінь.
    Присутні на майстер-класі дізнались про історію скрапбукінгу, про те, хто з історичних осіб, письменників, і навіть літературних героїв  захоплювався створенням власних альбомів.
    Діти були дуже задоволені листівками, створеними власноруч, і просили запрошувати їх до бібліотеки й надалі.


    

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X