Слідкуйте за нами

07-03-2021
    Цьогоріч виповнюється 120 років від дня народження Семена Скляренка, автора відомих історичних романів «Святослав» і «Володимир». Вони стали найвищим досягненням у творчості письменника. Написані ці книги в останні роки життя Семена Дмитровича. Завершити ж трилогію з історії Київської Русі — написати роман про Ярослава Мудрого, авторові не судилося. Талановитого романіста не стало.
   Під час роботи над книгами письменник вивчав багато історичних джерел. Показане в романах життя Києва тієї доби вирізняється повнотою зображення, увагою до деталей, в книгах багато архаїчних слів, незвичних слухові сучасників. Все це занурює читача в давній цікавий світ Київської Русі з князями й походами, життям воїнів і простого люду.
   З нагоди ювілею письменника у відділі абонемента ЦМБ організована   книжкова виставка "Семен Скляренко. Живий подих історії” ( серія "Ювіляри року”). На ній представлені книги письменника різних періодів творчості: довоєнні, військової тематики (в роки Другої світової війни Скляренко працював військовим кореспондентом), і, звичайно ж, історичні.
Тож, запрошуємо до бібліотеки!
 
   P.S. Цікавий факт. Здавалось би, що хоч Семен Скляренко і жив у XX столітті,   коли все більш—менш конкретизовано і відомо, та все ж в різних джерелах   можна знайти відмінні дати його народження і смерті, причому, з різницею в   півроку. (День народження вказують і 7 березня, і 26 вересня).
 Ось така   таємниця...

Коментарі: Залишити коментар
 
X