Слідкуйте за нами

17-02-2021
"І в нас все зміниться.
Обов'язково зміниться.” (Юрій Гречин) 

  
    20 лютого  - День Героїв Небесної сотні.Ще все яскраво в пам'яті — Майдан: спочатку мирні протести, потім бойові сутички, перші смерті... Вся країна "прилипала” до екранів, переживала: як там?  Як могло так статися, що в ХХІ столітті, в центрі Європи, в Києві гинули люди?! Тільки 20 лютого 2014 року у середмісті столиці загинуло та отримало смертельні поранення 48 осіб.Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих - різних за віком, статусом, освітою, з різних куточків України та з-за кордону.  Вони - уособлення відваги й самовідданості, жертовності та патріотизму. Вони — Герої!Чи стали ми гідними їхньої жертви? Чи справдили сподівання?... - Важке питання. Але хочеться вірити, що...
... Ми вже не зможемо. 
По-старому не зможемо.
Ми проспівали вже нових своїх пісень, 
Самі в собі раба і ніч ми переможемо,
І прийде день. Той довгожданий день...”(Юрій Гречин).
    До пам'ятної дати в відділі абонементу ЦМБ організована книжкова виставка - реквієм та перегляд однойменного фільму "Небесна Сотня. Зима, що нас змінила”.
    На виставці представлені фотографії Героїв, художні та документальні книги, які висвітлюють ті знакові для країни дні і місяці протистоянь, воєнні дії на Сході України, також  багато поезій, присвячених Героям Небесної Сотні.
     А ще всі бажаючі зможуть переглянути фільм перший  із серії  "Зима, що нас змінила”, виробництва ТСН, зроблений зразу після подій на Майдані. В ньому кадри хроніки, спогади родичів Героїв, учасників революції, волонтерів.
      Перегляд фільму планується 19 лютого о 13-й та 16-й годині, або в інший час за бажанням користувачів.

Коментарі: Залишити коментар
 
X