Слідкуйте за нами

18-11-2020
21 листопада у нашій країні відзначається день Гідності та свободи. Тому напередодні цієї важливої дати відділ абонементу представляє виставку «Та не однаково мені». 

 

Наша експозиція складається з трьох розділів. Перший – присвячений героям Майдану. В такі переломні, трагічні періоди історії завжди на захист ставали кращі представники українського народу. Хлопці з Майдану мріяли жити у вільній країні: де працюють закони, де влада турбується про кожного українця. Саме ці герої відстояли національні інтереси та Європейський вибір України. Про реальні події, які відбувалися на Майдані, детальніше ви можете дізнатися переглянувши книги на виставці.

 

 

Наступний розділ присвячено російсько–українському протистоянню на Сході України, трагічним сторінкам антитерористичної операції, долям звичайних українців, що опинилися в зоні бойових дій. Ми завжди будемо пам’ятати  про цих мужніх людей, робити все можливе, щоб подвиг героїв не був марним.

 

 

 

Останній розділ – це правда про Революцію Гідності та війну,  побачену очима сучасних українських авторів. Війна – це не лише біль, жах, смерть, а ще й героїзм, патріотизм народу, а й великий поштовх для всіх небайдужих.

 

Вже існує чимало документальних і художніх стрічок про Майдан та війну. Не залишили без уваги ці історичні події і письменники. Вони працювали над створенням творів, аби жодна година важливого періоду в житті країни не залишилася забутою. Тож, вже після 2014 року почали виходити в світ книжки про Євромайдан, серед яких – спогади, документи, збірники поезії, романи.

 

 

Роман «Чорне сонце» Василя Шкляра присвячено бійцям «Азову», а його головним героєм є реальний боєць з позивним «Художник». Шкляр  зустрів хлопця на Майдані, а пізніше дізнався, що той пішов добровольцем на Донбас.
Варто згадати Світлану Талан, яка написала романи «Оголений нерв» та «Повернутися дощем», де розповідається  про окупацію  Сєверодонецька. Згадаємо в цей день  у думках і молитвах кожного, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за перемогу. Вічна та світла їм пам’ять.

 

Тож, усіх бажаючих ознайомитися з виданнями, представленими на виставці, чекаємо у відділі абонементу за адресою: вул. Соборна 11.



Коментарі: Залишити коментар
 
X