Слідкуйте за нами

25-09-2020
 Технічний відділ Центральної міської бібліотеки до Дня машинобудівника України підготував викладку літератури «Наука про машини – основа машинобудування».

 


 Одна з рис технічно розвиненого суспільства, це наявність дієздатної промисловості і галузі машинобудування.
 Професійне свято машинобудівників - День машинобудівника, виник ще в часи Радянського Союзу. У новому українському законодавстві День машинобудівника був додатково закріплений Указом Президента України від 8 вересня 1993 року № 361/93 і щорічно відзначається в четверту неділю вересня.
 Наше місто -  великий індустріальний центр Полтавщини і  машинобудування  -  одна з основних галузей  промисловості Кременчука.

 

 

 А  святкування Дня  машинобудівника в нашому місті  цього року співпадає з ювілеєм ПрАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин», який  цими днями  святкує своє 150-річчя.А все   починалося з випуску молотарок та кінних приводів, -  зараз тут виробляють надпотужні  установки з виробництва асфальтобетону.

 

 Вітаємо з професійним святом  і приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто пов’язав своє життя з машинобудівною галуззю.
 Запрошуємо переглянути виставочні примірники літератури, які, безперечно, будуть цікаві широкому колу користувачів – студентам, краєзнавцям, історикам, усім містянам, яким дороге рідне місто і його історія.

 

 

 

 



Коментарі: Залишити коментар
 
X