Слідкуйте за нами

27-05-2020
В двадцятих числах травня земля в Україні вже вкрита різноманітною зеленню.

 

 

 

 


Та чарівними були лише трави, зібрані у правильний день, - Зілот-день (23 травня за нашим стилем),

 

Купала (коли трави отримують силу і навіть розуміють людську мову), період між Першою та Другою Пречистою. І робити це слід по русалчиній росі, до сходу сонця, в конкретному місці, де не чути крику півня. Лише певним чином — з ритуалом, іноді зі зворотним даром землі у вигляді пари монет або шматка хліба з сіллю. 
Та ж сама трава, зірвана за інших обставин, не мала ніяких магічних властивостей! То ж, щоб отримати справжній чарівний ефект, потрібно було зірвати її певним чином, в певному місці, у певний день та час. Займались збиранням цілющих рослин жінки і дівчата. 

 

 


Виявляється, є у нашій місцевості така собі квітуча трава — тирлич-зілля  (та ж гречавка). Вона дає можливість літати та перевтілюватися! Також захищає від гніва сильних світу цього. І це само по собі має пояснювати, чому у наших краях влада ніколи не оголошувала полювання на відьом! (А у їх існуванні були переконані всі!). 
І ще. "Є трави у нас ..., що перетворилися на злак із людей” - пише Маркевич у розділі "Знахарська ботаніка”. Як йдеться у народній пісні, брат і сестра з Києва не пізнали одне одного та повінчалися... і за це самі собі призначили покарання і стали зіллям Іван-да-Мар'єю, що розквітає одночас жовтими і синіми квітами. 
На думку сучасних знахарів, при регулярному використанні трава дарує жінці привабливість і красу. 






 







Коментарі: Залишити коментар
 
X