Слідкуйте за нами

20-05-2020
 Наш Кременчук - потужне промислове місто у центрі Полтавщини. Місто славних трудових і бойових традицій, місто зелених парків, садів і скверів.

 

 

  Сучасні мешканці повинні дякувати не одному поколінню кременчужан, які роками працювали тут, щоб утворити самобутній зелений оазис на березі Дніпра-Славути. Майже півсотні зелених зон відпочинку розташовано в нашому місті. Зберегти цю красу і примножити її – прямий обов’язок  сучасного та прийдешнього  покоління.

 

 

 Зелені масиви  Кременчука являють собою 10 парків, 20 скверів, зелені алеї бульварів, вуличні та міжквартальні насадження, площа яких складає 677 39 га,це 12% усієї площі міста. Це - зелені легені Кременчука.

 

 

 В історичному центрі міста розташувався чудовий зелений красень - сучасний  сквер імені О.М.Бабаєва, названий на честь колишнього міського голови.  З 1972 року сквер мав назву «Жовтневий». Зараз площа його складає 1,8 га. Розташований він між центральними вулицями міста - Соборна, Ігоря Сердюка, Небесної Сотні та бульваром Пушкіна.

  27 червня 2014 року на сесії міської ради сквер Жовтневий перейменовано на сквер ім.О. Бабаєва.
 У центрі скверу - пам’ятник воїну - визволителю. Саме на цьому місті 29 вересня 1943 року над руїнами колишньої  міської типографії  було піднято прапор на честь визволення нашого міста.
 На алеї пам’яті - портрети кременчужан -  визволителів  міста, вони гордість і слава Кременчука.
  У сквері також розташовано пам’ятник - погруддя академіку   В.І. Вернадському.
 Своєрідною візитною карткою міста є чудовий світло - музичний фонтан,  одна з найулюбленіших фотозон у місті. Тут  щодня фотографуються діти, молодята та гості нашого міста. А чудові квітучі магнолії гостинно зустрічають кременчужан!

 

 

  Місто-красень, його сади, парки і сквери гостинно запрошують всіх бажаючих на відпочинок  та  спілкування з красою рідного міста.

                                                                                                                                                                     Ольга Домбровська



Коментарі: Залишити коментар
 
X