Слідкуйте за нами

06-03-2020
Тарас Шевченко відомий у світі, в першу чергу, як митець слова. Однак це аж ніяк не применшує його слави як художника, його постать займає чільне місце в українському образотворчому мистецтві. Він став першим художником, який проклав новий реалістичний напрям, і став основоположником критичного реалізму в українському мистецтві. 
До річниці  з дня народження Т. Г. Шевченка відділ читальної зали ЦМБ завітав до контакт-центру № 16-17 з літературно-музичною композицією «Шевченко-художник – український Рембрант».

 

А підготували для нас такий захід студенти університету третього віку крюківського району, члени гуртка «Калинове гроно», який очолює Галина Яценко.

 

 

З її цікавої розповіді ми дізналися, що Тарас Шевченко свого часу познайомився зі стилем писання Рембранта – реалізмом. Майстерність видатного художника, чаруюча гра світла і тіні вразили Шевченка, згодом стиль виконання його робіт порівнювали зі стилем Рембранта. Розповідь про Шевченка-художника складалась з декількох тематичних блоків і супроводжувалась показом картин на екрані.

 

 

 


Дуже приємно, що в аудиторії серед мешканців мікрорайону було багато молоді, а саме студентів КПЛ імені А.С. Макаренка.

 

Композиція заходу доповнювалась читанням його безсмертних творів: уривків з поеми «Катерина», «Думи мої, думи мої», «Мені однаково», піснею «Така її доля» у виконанні Валентини Ільїної.

 

 


Захід був не тільки емоційно насиченим, а ще й пізнавальним, адже ми відкрили для себе нові грані таланту великого Кобзаря.

Коментарі: Залишити коментар
 
X