Слідкуйте за нами

17-02-2020
21 лютого всі народи світу відзначають Міжнародний день рідної мови. В цей день люди нагадують один одному про те ,  як важливо берегти рідну мову, адже мова – це духовний скарб нації.  Наша рідна українська мова – це історія життя наших предків, це наш родовід.                                                           Для юних шанувальників рідного слова в бібліотеці – філії №5 бібліотекарі провели урок шани рідної мови « І мови нема без народу, і  народу без мови нема».

 

Діти довідалися про історію відзначення свята, його значення для збереження та розвитку мов  світу, здійснили  невеличкий  екскурс в історію української мови, дізналися, що наш народ не одне століття боровся за рідну мову, за те, щоб сьогодні вона стала державною.   Юні мовознавці  розширили і поглибили свої знання про мову, прийнявши участь у мовних конкурсах та мовознавчих іграх. Цікавим та змістовним виявився конкурс знавців рідної мови  «Хвилинка».  Із задоволенням  діти взяли участь у мовній вікторині «Мови рідної краса». Сподобалися учням вірші та невеличкі оповідання, в яких всі слова розпочинаються з однієї літери. 

 

                                                                                       
    Учасники заходу показали гарні знання з рідної мови. Найактивнішими учасниками уроку стали Бабенко Маша, Андрєєва Юля, Юрченко Анна, Чмильова Софія.

 

  Оберігати, плекати та звеличувати українську мову закликали юних користувачів бібліотекарі та запропонували переглянути тематичну викладку літератури по темі заходу.                                                                                                 
    Захід пройшов цікаво та корисно, бо рідна мова ,як пісня, дає наснагу, силу, радість спілкування. Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!                                                                      
    

Коментарі: Залишити коментар
 
X