Слідкуйте за нами

13-02-2020
     13 лютого 2020 року  в бібліотеці-філії № 2 ЦБС для дорослих в рамках заходів  клубу «Душі криниця» був проведений віртуально-музичний екскурс «Вулицями паризького шансону» (до Дня Святого Валентина). 
     Ведучі ознайомили присутніх із історією паризького шансону від Мірей Матьє і до Патрісії Каас,  прозвучали пісні відомих паризьких шансоньє, продемонстровані відеоуривки із фільмів з відомими акторам Луї де Фюнесом, Жаном Маре, Ален Делоном та іншими. 
     Зокрема присутні дізналися більше про кожного з них. Наприклад, про співаків:
     Едіт Піаф — тендітна жінка з псевдонімом, який перекладається як «горобчик». Співачка дуже ретельно ставилася до текстів, співаючи лише про те, що відчувала сама. 
     Пристрасний характер Жака Бреля заряджав все навкруги своїм ентузіазмом та жагою до життя. Його твори були створені під девізом «не можна жити, відмовляючись від своїх бажань». 
     Мірей Матьє стала своєрідним «послом» французької пісні. Її платівки французькою, англійською, італійською, іспанською, японською, російською мовами розійшлися по всьому світу тиражем більше ста мільйонів примірників. Глибокий, сильний голос М. Матьє завжди вражав своєю експресією, а пісні — надзвичайно проникливі, ліричні любовні монологи. У 1999 р. співачка одержала найвищу державну нагороду Франції — Орден Почесного Легіону.

 


     Шарль Азнавур, син вірменських емігрантів, став першим французьким виконавцем, якому вдалося отримати «платиновий диск» у Європі. Його пісні вирізняються надзвичайно драматичною виразністю голосу, який підноситься і спадає, неначе орел у своєму гордовитому польоті. Концерти співака називали «двома годинами ніжності, ностальгії та любові».
     Джо Дассен є одним із символів французької естради. Його голос впізнається з перших слів елегантних, створених у стилі американського фолку та кантрі, пісень. Щирість і людяність, віра у кращу долю — невід’ємні риси творів Джо Дассена.
     Привітна і тепла атмосфера огорнула всіх глядачів. Особливо зворушила розповідь та відеоматеріал про Лару Фабіан, яка на першому концерті після смерті коханого чоловіка Грегорі Леморшаля не змогла заспівати, замість неї гучно співав весь зал. 

 


     Наприкінці заходу, глядачі разом із ведучими заспівали караоке «Мерсі боку». Дуже задоволеними залишали затишний зал бібліотеки і виражали сподівання на наступну зустріч.

 







Коментарі: Залишити коментар
 
X