Слідкуйте за нами

23-01-2020
   На зустріч з відомим українським мистецтвознавцем, заслуженим працівником культури  Віталієм Ханком 22 січня у відділі мистецтв ЦМБ зібралася чимала кількість художньої інтелігенції міста, краєзнавці, музейники. Темою зустрічі стало благородне діяння метра, який у 2019 році подарував родинний фонд сімейства Ханків у Полтавський краєзнавчий музей ім.Василя Кричевського.

 

 

   Про це, а також про внесок Віталія Ханка у розвиток українського мистецтвознавства, краєзнавства йшла мова на зустрічі. Красномовний виступ науковця захопив присутніх. Порадувала усіх і українська народна пісня, виконана Олексієм Рухлядьєвим. Науковий працівник кременчуцького краєзнавчого музею Ірина Селезньова, продовжуючи тему благодійництва, зауважила, що у Кременчуцькому краєзнавчому музеї існує навіть «Золота книга дарувальників», у яку вписані імена всіх, хто коли-небудь дарував музею свої колекції.

 


   Наостанок Віталій Ханко, продовжуючи традиції благодійництва, подарував відділу мистецтв рідкісні видання, які досліджують мистецтво Полтавщини.

Коментарі: Залишити коментар
 
X