Слідкуйте за нами

21-01-2020
       Чудова подія зібрала 18 січня поціновувачів художнього олійного мистецтвау творчому Арт-просторі читальної зали на «Зустріч із прекрасним», справжнє свято мистецтва, щоб познайомитись із талановитою художницею Наталею Мкртчян, яка без сумніву, є однією з найбільш незвичайних і талановитих постатей серед відомих сучасників - творців прекрасного наддніпрянського Кременчука. Вона – директор центру культурної дипломатії Міждержавного інституту україно-казахстанських відносин ім. Н.А.Назарбаєва, член Національної спілки журналістів України, Лауреат Міжнародної премії ім.В.Винниченка, «Посол Миру».

 


       Персональна виставка пані Наталі вмістила 10 дуже яскравих творчих робіт, наповнених колоритом і світлом, яскравими фарбами, чуттєвістю і запальним темпераментом, які вражають ще й своїм розміром. Жанрова палітра картин художниці різноманітна — від портретів, до яскравих пейзажів, жанрових композицій, що «навіяні» загадковістю, де підморгують краєвиди казахської землі, оскільки сама майстриня є заступником директора інституту україно-казахстанської дружби й не раз побувала на цій дружелюбній землі.Здається, що її захоплює все, чого сягає око: архітектура міст Європи, природа, всесвіт і його люди, рідний край, степовий простір, які постійно присутні на полотнах майстрині і взаємно проникають у життя та творчість нашої землячки.Вона максимально тонко вміє передати емоційний стан глядачеві, у якому  перебуває під час створення картини.
      Тож, на заході говорили і про мисткиню, королеву пензля, і про її творчість, талант та здобутки в цілому, слухали вірші-присвяти художниці,  раділи тому, що в нашому місті є такі щасливі люди, які діляться з іншими своїми найкращими проявами. Та найкраще про Наталю могли розказати її друзі, рідні. Серед гостей:  директор Міждержавного інституту україно-казахстанських відносин ім. Н.А. Назарбаєва, Гетьман громадської організації «Козацький рух України», член Національної спілки журналістів України – Микола Степаненко; науковий секретар Назарбаєв-інститут – пані Валентина Магда,  голова Спілки літераторів «Славутич» м. Кременчука Федір Чужа, спілчанка Ірина Чередник  та поціновувачі художнього мистецтва.

 

 

 

 


     На вечорі кожен зміг задати питання, висловити своє захоплення від фантастичних, неповторних, розкішних полотен, подарувати квіти і сфотографуватися.Почуття прекрасного, потреба у красі живуть в серці кожної людини з найдавніших часів. Митці створюють цю красу і служать їй.А ми, поринаючи у цей глибокий світ натхненної праці – насолоджуємось, збагачуючи свою душу.

 

 

 

 


     ЗАПРОШУЄМО всіх бажаючих відвідати місце щасливих людей, яким є читальна зала, що по вул.Соборна 9/16 , де діє персональна виставка картин Наталі Мкртчян (з 18.01.2020 до 1.03.2020)
Коментарі: Залишити коментар
 
X