Слідкуйте за нами

19-12-2019
  10 грудня  відзначають Міжнародний день прав людини, який було засновано 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї  ООН. 
  Двома роками раніше, у 1948 році, ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим  міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані  положення про права людини.

 

 


  Загальна декларація прав людини – важливий і корисний документ. Але в ньому говориться про людей загалом – і жодного слова про дітей. Але ж діти потребують особливої уваги й захисту з боку держави, тому у 1989 році був прийнятий окремий документ – «Конвенція про права дитини».  
  Саме про права дітей  говорили 18 грудня  у бібліотеці-філії № 3 запрошені на бесіду-діалог інспектори відділення зв’язків  з громадськістю патрульної поліції  Ярослава Крамаренко та Максим Оченаш.

 


  Вони розповіли учням гімназії  № 29 про основні статті Конвенції, запропонували до перегляду мультфільм про права дитини, знятий ЮНІСЕФ. 
  Залюбки учні взяли участь в інтерактивній ситуативній грі, де ведучий озвучував ситуації, а гравці мали знайти з неї правильний вихід, застосувавши статті з конвенції прав дитини. Всі присутні на заході були активними, обговорювали ситуації, дискутували . 

 

 


  Захід виявився корисним і пізнавальним, підлітки зрозуміли, що вони мають знати і захищати свої права, але не забувати і про обов’язки.



Коментарі: Залишити коментар
 
X