Слідкуйте за нами

25-11-2019
21 листопада разом з усією країною відзначаємо ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ. 
Цього дня бібліотекарі відділу абонементу ЦМБ провели в Кременчуцькому професійному ліцеї ім. А.С. Макаренка для першокурсників історичний екскурс «Революція, охрещена кров'ю».

 

 

 


День Гідності та Свободи відзначається на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року, які докорінно змінили Україну. 
На заході присутнім нагадали хроніку подій Єврореволюції. 
94 дні протесту… В перші дні навряд чи хтось міг собі уявити події наступних місяців: розгін студентів, сутички на Банковій, спроби штурму Майдану, вулицю Грушевського, перші смерті активістів, переслідування та катування, розстріли на вулиці Інститутській та втечу Януковича. 
Розповіді бібліотекарів були доповнені великою кількістю патріотичних віршів, відеокліпів та кадрами хроніки Майдану. Звучали голос Сергія Нігояна та тужлива балада «Гей, пливе кача». 

 

 

 

 

 


Революція і події, що їй слідували, міцно ввійшли в наше життя, в мистецтво, в літературу. Письменники, поети, учасники подій, як і всі ми, намагаються осмислити прожите. Тож до уваги присутніх були представлені окремі книги, наприклад, « Борітеся — поборете! Поетика революції.» / Уклад. та автор передмови О.М. Уліщенко;  «Майдан. Погляд зсередини.» / Упорядник О. Трайдакало; «Осінь у камуфляжі». / Упорядник  Т. Цибульська; Кокотюха А. «Вогняна зима»; Базів В. «Армагеддон на Майдані.» 

 

 


З цими та іншими виданнями схожою тематики можна ознайомитись також в самій бібліотеці. Запрошуємо всіх бажаючих.



    









Коментарі: Залишити коментар
 
X