Слідкуйте за нами

07-11-2019
    9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови.  Це свято було встановлене Указом президента  України у 1997 році  на честь українського літописця Нестора  - послідовника творців слов’янської  писемності  Кирила та Мефодія.  Дослідники вважають, що сааме з преподобного Нестора – літописця і починається  писемна українська мова.
Також цьогоріч вся Україна святкувала 250 –ти річчя батька української літератури Івана Котляревського.
    Саме з нагоди цих двох дат  7 листопада до бібліотеки – філії № 3 завітали наші давні  друзі – студенти університету третього віку, члени драматичного гуртка «Калинове гроно» на чолі з його керівницею Ганною Яценко.

 

 


Про історію виникнення української писемності, про відношення до цього свята Івана Котляревського  розповіла  пані Ганна. 

 


    А потім присутні на заході опинилися  у залі справжнього театру. На сцені відбувалося театралізоване дійство з Єнеєм та Дідоною, Еолом та Венерою, Нептуном та іншими богами та богинями, які є дійовими особами у «Енеїді» І.П. Котляревського. 
   Справжні овації  викликала сценка розмови Наталки – Полтавки з матір'ю  Терпелихою та арія Наталки – Полтавки  у виконанні Алли Лєбєдєвої.

 

 

 


Закінчився захід   гумористичною сценкою та словами вдячності  від громади мікрорайону за отримані позитивні емоції.

 



Коментарі: Залишити коментар
 
X