Слідкуйте за нами

07-10-2019

14 жовтня – величний і багатий на свята день. Саме цього дня українці відзначають День українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці, а з 2015 року ще й День захисника України.

То ж 7 жовтня, напередодні цих великих свят читальна зала   бібліотеки – філії № 3 наповнилася гулом голосів. Це до бібліотеки завітали учні ліцею № 6 «Правобережний» на патріотичний вечір «Нація героїв, а не рабів», щоб засвідчити свою повагу тим, хто носить військову форму, хто захищає і захищав Україну на сході.

 Серед героїв, які віддали своє життя за свободу, за мир і щасливе майбутнє, наші земляки. Саме про них, для того, щоб вони назавжди залишилися у нашій  пам’ті написана книга «Ангели світла».

І цього дня до бібліотеки завітала  Людмила Снітко, одна із авторів  цієї книги.

 З під її пера вийшли оповідання про чотирьох  героїв-кременчужан  - Олексія Борищака, Олексія Древаля, Антона Кирилова та Дмитра Назаренка. Пані Людмила розповіла як працювала над цими розповідями, як зустрічалася з рідними та близькими  хлопців, щоб більше дізнатися про те, якими вони були, скільки душевних сил витрачено на цю роботу. 

 З особливою цікавістю молодь слухала  оповідь про Антона Кирилова, бо він майже їх ровесник. Юнаку було лише 19, коли він загинув…

Слова  авторки супроводжувала демонстрація світлин із сімейних архівів воїнів, де вони ще живі і щасливі,усміхнені, повні надій і сподівань.

Наприкінці зустрічі присутні подякували пані Людмилі за її виступ, який торкнувся душі кожного.

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X