Слідкуйте за нами

23-09-2019

З наближенням професійного свята  – Всеукраїнського дня бібліотек та з нагоди 45-річчя створення Централізованої бібліотечної системи для дорослих бібліотекарі привітали всіх любителів читання, поціновувачів книги, нинішніх, колишніх і майбутніх користувачів бібліотек та запросили на пішохідну екскурсію «Кременчук бібліотечний».

 21 вересня разом з завідуючою організаційно-методичним відділом ЦМБ Вікторією Старковою екскурсанти мали чудову нагоду пройтися шляхами «Кременчука бібліотечного». Екскурсія дала відповіді на різноманітні запитання: де і як з’явилася перша публічна бібліотека нашого міста, чи існували інші бібліотеки і хто ними опікувався? Чи завжди бібліотеки були безкоштовними для своїх користувачів? І ще багато чого …

     

  Почали розповідь про історію кременчуцьких бібліотек біля приміщення відділу абонементу Центральної міської бібліотеки, продовжили біля "Будинку торгівлі". Чому обрали саме його? Та тому, що він зведений на підмурках колишньої Міської думи Кременчука, а саме там і було відкрито першу публічну бібліотеку в нашому місті! А в приміщенні  кафе "Кофан" колись теж була бібліотека, та ще й займала два поверхи - ось така несподіванка чекала на екскурсантів! Бібліотека ще багато разів змінювала свою локацію, але незмінно залишалася одним з найнеобхідніших закладів у місті.

 

 Зі слів ведучої  дізналися, що історія бібліотечного життя  Кременчука -  суцільний подвиг подвижництва. І це зовсім не перебільшення, адже в усі часи бібліотекарі виконували свою непримітну, але таку потрібну роботу в складних умовах: маленькі приміщення, де було тісно і книгам, і людям, нестача фінансування, повоєнна розруха, відсутність спеціально пристосованого приміщення... Але все перемагає радість від спілкування з книгою і розуміння важливості ролі бібліотеки в житті кожного. 

Поговорили і про день сьогоднішній. Сучасні бібілотекарі не закликають зберігати тишу - навпаки, ми раді, що в наших бібліотеках вирує життя! Сучасна бібліотека докорінно відрізняється від книгозбірні минулого - змінилися адреса, стіни, наповненість книжкового фонду, методи і форми роботи. Незмінна лише суть - ріднити людей з книгою, надавати можливість користуватися інтелектуальним потенціалом людства, сприяти освіті і культурному розмаїттю, знаходити таланти і відчиняти вікно у великий світ можливостей!

Бібліотека відкрита кожному, і чекає саме на Вас!

Коментарі: Залишити коментар
 
X