Слідкуйте за нами

17-05-2019

Відділ абонементу ЦМБ завжди дивує оригінальними рішеннями, тому презентація етно-проекту "Життя як будень, життя як свято” в рамках загальносистемного конкурсу «Від джерел народних» не стала виключенням. 16 травня в бібліотеці було ніде куди яблуку впасти, що знову підтверджує любов кременчужан до традицій свого народу.

 Вітали гостей чарівні ведучі і наголошували на тому, що збереження пам’яті про минуле - це необхідність, аби жити у гармонії з ритмами природи. Бо ми - діти живої землі, яка є нашим домом.

 

В рамках етно-проекту, який знайомить з традиціями, звичаями та святами українського народу, були представлені два відео: "Наречена” та "Колискова”. Саме ці значущі теми в житті кожної жінки були розкриті у кліпах. Творцем обох відео став відеооператор з креативним мисленням та професійними навичками Сергій Макаров.

Свято було розділено на дві частини. У першій йшлося про наречену, яка чемно сиділа і слухала веселу гру на гармошці від Хоманько Володимира Олексійовича і цікаві факти про весілля у Полтавському краї від Гайшинської Алли Павлівни. До речі, їй та прекрасним працівницям Кременчуцького краєзнавчого музею бібліотекарі висловлюють велику подяку за надану допомогу у створенні відео.

А потім ніжні материнські руки зняли з нареченої віночок дівоцтва і зав’язали хустку заміжньої жінки. Такий символічний перехід від нареченої до матері, яка доглядає за дитиною у колисці, відбувався під неймовірний спів чарівної дівчини - користувачки бібліотеки Олександри.

 Момент був настільки зворушливий, що Олександра ледь стримувала сльози і таким тремтячим голосом співала колискову. Так гостей підготували до другої частини: перегляду відео "Колискова”.

 І тут всі присутні згадали своїх дітей, безсонні ночі, але такі дорогі перші посмішки, перші кроки та перші слова улюблених малят. А потім всі разом з Олександрою заспівали пісню "Квітка-душа”, яка вже не стримала сліз та переживань. Наприкінці заходу гості отримали на згадку закладки для книжок з кадрами кліпу та інформацією про діяльність бібліотеки.

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X