Слідкуйте за нами

13-05-2019
       День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, популяризувати українські цінності  серед молоді та населення держави.

 


       До Дня української вишиванки 12 травня 2019 року в сімейній вітальні бібліотеки-філії № 2 ЦБС для дорослих відкрита етнографічна кни-жкова викладка «Материнські обереги». Матеріали експозиції знайомлять користувачів з історією української вишивки, символікою, змістом візерунків і орнаментів, українськими оберегами.

 


       Зацікавлять відвідувачів книги, які розкривають техніку вишивання, а також представлені вишиті роботи (рушники, картини) майстринь мікрорайону № 10   Демидась В.Г. та Василюк А.І..

 


       Здавна предки прикрашали свій одяг вишивкою, адже вірили в її здатність оберігати та захищати свого власника. І завжди, коли мати вишивала   сорочку своєму синові перед далекою дорогою, вкладала у кожний   вишитий рядок свою любов і піклування, наділяючи  його силою оберегу від всього злого і роблячи талісманом здоров`я і добробуту. 

 

 


       Останнім часом відроджується  традиція носити вишиванки. Тепер носити вишиванку стало не тільки патріотично, а й модно та ексклюзивно. Нині вишиванка переживає піднесення і  відродження, адже українці згуртувалися так, як ніколи, з любов'ю підтримуючи власні традиції.  
       Бажаючих більш детально ознайомитися з історією національного вбрання українців, символами на вишиванках,  запрошуємо переглянути виставку «Материнські обереги».
   

Коментарі: Залишити коментар
 
X