Слідкуйте за нами

07-05-2019
6 травня бібліотекарі ЦБС для дорослих побували в селі Верхня Мануйлівка. Мануйлівка - село унікальне. Магія цієї землі притягує талановитих людей, пробуджує і примножує таланти. Так, свого часу тут жив і працював письменник Максим Горький, залишивши добрі спомини по собі, а  Мануйлівка та український народ  навіки залишилися в його серці.

 Бібліотекарі відвідали садибу Григора Тютюнника - видатного майстра пера, чий творчий доробок увійшов в літературну скарбницю  України, чиє життя теж нерозривно було зв'язане з Мануйлівкою.

 Колектив бібліотекарів гостинно зустріла теж письменниця і давній друг бібліотек - Ніна Леонтіївна Данько, яка опікується нині садибою, де впродовж довгих років літував та плідно працював Григір Тютюнник разом зі своєю сімє'ю.

Саме тут були задумані та написані такі його твори,як "Лісова казка", "Степова сторожка", "Деревій" та багато інших. Саме тут він отримував наснагу, черпав натхнення з чистого синього мануйлівського неба, з клекоту лелек, що роздається з кожного сільського кутка, з родючої мануйлівської землі...

 Скромно і просто жив письменник, який не вбачав щастя в матеріальних цінностях цього світу. В цьому впевнилися і бібліотекарі, відвідавши його скромну "літературну майстерню", своєрідний робочий кабінет, де створювалися письменницькі шедеври.

 Ніна Леонтіївна дбайливо зберігає насліддя письменника, вивчає його літературну спадщину, досліджує родинні зв'язки.

 

 Фактично садиба - це своєрідний меморіальний музей Григора Тютюнника, який, нажаль, юридичного статусу музею не має. Тож ми побажали Ніні Леонтіївні отримати такий статус для садиби, щоб пам'ять про письменника не зникала, щоб кожен зміг причаститися до частини життя письменника, яка пройшла саме в цьому мальовничому куточку Полтавщини. 

 

Дякуємо  Ніні Леонтіївні за гостинність та Сорокіній Тетяні Івановні, завідувачці бібліотеки-філії №6 ЦБС для дорослих, яка організувала цю чудову зустріч!
Коментарі: Залишити коментар
 
X