Слідкуйте за нами

02-04-2019

1 квітня виповнюється 210 років від дня народження всесвітньовідомого майстра художнього слова, великого мислителя Миколи Гоголя.

 З нагоди відзначення цієї пам'ятної дати в бібліотеці-філії № 3 проведена бесіда біля книжкової виставки «З Україною в серці: шляхи творчої долі Миколи Гоголя».

 Понад півтора століття минуло відтоді, коли були надруковані перші твори М. Гоголя.  Проте, як і раніше, якщо не більше, вабить нас до себе ця дивна людина своїми таємницями. Їх багато і в особистому житті письменника, і в його художніх творах. Він неодноразово давав зрозуміти, що в його творах є загадки.  Насправді, до якого фіналу вів він свого Чичикова? Чи все зрозуміло у «Вії»? Чому «ніс» Ковальова відвідує Казанський собор? Саме  на ці питання намагалися відповісти користувачі, які відвідали сьогодні бібліотеку. Допомагала їм у цьому провідний бібліотекар Яблуновська В.В.

 

 Переглядаючи книжкову виставку,  присутні ніби потрапляли у загадковий світ Миколи Васильовича: дізнавалися про цікаві факти з біографії письменника, знайомилися із виданнями, пов’язаними з особистістю ювіляра. А ще впевнилися  в актуальності його творчої спадщини, яка належить усьому світові, а не окремій нації чи народу.

Коментарі: Залишити коментар
 
X