Слідкуйте за нами

28-03-2019

 

2019 рік оголошений Роком Китаю в Україні, а 4 січня наші держави відзначали 25 років встановлення дипломатичних відносин. Проте стосунки між Україною та Китаєм мають більш давню та цікавішу історію.



  Існують історичні факти, про які мало хто знає. Перша згадка про українців у Китаї зазначається в літописі Юань-Ши, в якому розповідається, що наприкінці XIII століття в Піднебесну потрапили кияни, які служили в гвардії китайського імператора. А ще відомо, що за часів Київської Русі наші країни поєднував Великий шовковий шлях, що своєю північною гілкою заходив на територію сучасної України. Тому наші країни вже дуже давно знайомі. 

 

 

 Відділ літератури іноземними мовами ЦМБ пропонує переглянути книжкову виставку-екскурсію «Китай в цікавих фактах». З імперією-загадкою, чия історія налічує більше 5000 років, і яка є батьківщиною багатьох винаходів, що вплинули на розвиток людства, дійсно вартує познайомитися ближче!

 Ви по-новому побачите цю неповторну країну та її людей. Піднебесна може здивувати, оскільки уособлює в собі безліч таємниць, фактів історії, традицій та обрядів, які не зрозумілі для нас, але тим і цікаві. 

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X