Слідкуйте за нами

11-02-2019
  День Героїв Небесної Сотні - пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
  В цей день 2014 року на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею», а під час прощання з загиблими лунала  пісня «Плине кача...», яка стала українським народним реквіємом…

 

  У списку небесних сотників – українці, вірмени, грузини, поляки, білоруси. Їх вік – від 17 до 73 років. Є, на жаль, серед загиблих і наші земляки, зокрема кременчужанин Ігор Сердюк, який перебував на Майдані з перших днів протестів. На честь героя в рідному  місті названо вулицю в центрі Кременчука – вулиця імені Ігоря Сердюка. Однак сьогодні варто згадати про всіх, хто віддав своє життя впродовж останніх років. І згадувати надалі, завжди, хоча б для того, аби не допустити чогось подібного в майбутньому. Адже ці події багато що прояснили, відкрили багатьом очі, розставили все по своїх місцях. І якщо правильно скористатись цим досвідом, ми справді можемо побудувати  незалежну  і  процвітаючу  державу.

 

 

  Про те, як виборювалась свобода, як проходили ті трагічні події на Майдані, розповідають  матеріали  виставки-шани, яка організована в читальній залі ЦМБ під  символічною  назвою «На майдані долі воскресає воля». Доповнює експозицію тематична атрибутика тих героїчних днів, а також особисті речі Ігоря Сердюка, з якими він перебував на Майдані в той період – каска,  жилет  та  шумова  граната.
  Запрошуємо усіх бажаючих завітати до бібліотеки і переглянути  виставку.



Коментарі: Залишити коментар
 
X