Слідкуйте за нами

21-11-2018

Не всі мешканці нашого міста знають про те, що правобережну частину  нашого краю було визволено 25 листопада 1943 року. Саме в цей день був звільнений Крюків, і такі населенні пункти, як Демурівка, Раківка, Садки, Сметанівка і станції Бурти та Павлиш.

 ... То були жорстокі бої. В одному із них  під Павлишем загинув і наш земляк Костянтин Ємельяненко. У віці 21 рік він зробив крок у вічність, закривши собою смертельний вогонь ворожого кулемета німецьких окупантів.

      Відзначаючи 75-річницю визволення нашого краю, бібліотекарі філії №6 розповідали  підростаючому поколінню кременчужан про подвиг героя-земляка у роки Другої світової війни. А ще бібліотекарі підтримують зв’язки і з родиною героя – рідною сестрою Барлет Оленою Вікторівною, небогою Віфлянцевою Людмилою Сергійовною, а також з ветеранською організацією селища Павлиш.

 

 В жовтні працвники Кременчуцької міської ЦБС для дорослих побували на могилі Кості Ємельяненка, поклали квіти, вшанували пам’ять героя хвилиною мовчання.

 

     

 Напередодні 75-річниці з дня подвигу героя, рідні щиро дякують бібліотекарям ЦБС для дорослих і ветеранам селища Павлиш в особах  Литвиненка Миколи  Андрійовича та Вітрика Олександра Яковича за збереження пам’яті про дорогу їм людину, що віддала своє молоде життя за визволення нашого краю. Його слава стала обеліском.

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X