Слідкуйте за нами

15-11-2018

 

       «Людина може обійтись без багатьох речей, але не без іншої людини», – сказав свого часу Платон. - Навіть на самоті вона подумки звертаєть-ся до інших людей. Попри все людські стосунки нерідко спричиняють про-блеми: непорозуміння, суперечки, конфлікти.»

      З метою вчити дітей  жити разом, приймаючи один одного такими, якими  вони є, вчитися розуміти один одного, жити без конфліктів і непорозумінь  14 листопада в бібліотеці-філії № 2 було проведено виховне заняття з елементами тренінгу «Толерантність – це…»

      

 

Захід пройшов як діалог між учнями  колегіуму № 25 і психологом  Вишинською Т.І., яка підкреслила, що поняття  «толерантність» можна і не знати, але в сучасному світі, де їм  належить жити, вони ще не раз почують його.

       

 

 

В час, коли люди стають все менш терпимими один до одного, всім вкрай необхідно замислюватись над поняттям «толерантність», тому  ігри та вправи  для цього тренінгу були підібрані для того, щоб допомогти дітям осмислити важливість необхідності знаходити мову з різними людьми. 

       Гра «Давайте привітаємо одне одного» показала учням необхідність проявляти географічну, міжнаціональну, расову толерантність, а вправа «Аукціон знань» - поважати людей з різними релігійними поглядами і переконаннями.  Цю ж тему продовжила інтерактивна  гра «Доповніть фразу «Я - …», де треба було називати якості, які повинна мати толерантна  людина.

      Мультфільм «Толерантность», окрім задоволення від перегляду, ви-явив здатність дітей до осмислення питань «Чи були герої толерантними?», «Чи обов`язково бути такими як усі?».     

  Психолог колегіуму Вишинська Т.І. залишилась задоволеною активністю і зацікавленістю дітей під час міркувань на цю важливу тему. Одночасно вона заохочувала до участі у обговоренні теми, що таке толера-нтність і інших учасників заходу, а саме юнаків, які знаходяться під піклуванням працівників Центру пробації м. Кременчука, і для яких ці питання вкрай важливі для їх подальшрго життя в соціумі.

       Старший інспектор Кременчуцького міськрайонного  відділу  з питань  пробації  Моріна О.Б. у своєму виступі наголосила на те, що інтолерантна поведінка у дитячому віці часто може розціновуватися як  дитячі пустощі, але коли дитина досягає віку 14 років,  прояви неповаги до інших людей, агресивні та зухвалі дії по відношенню до оточуючих  можуть призвести до правової відповідальності. Тому так важливо змалку не тільки знати, що таке толерантна поведінка, а й використовувати ці знання вродовж  усього життя, а головне бути  добрими й співчутливими.

        Тему  толерантного  відношення до людей з обмеженими можливостями обговорила з присутніми Голубнича Т.В. на прикладі інвалідів м. Кременчука, які вражають своєю мужністю і  наполегливістю у подоланні життєвих перешкод, а також їх талантами, які вони проявляють,  як у живопису, вишивці, так і в різьбленні по дереву,  і показала декілька чудових художніх виробів людей, хворих на ДЦП.

     

  А коли Голубнича Т.В. розповіла про спортивні досягнення інваліда І групи, параолімпійця  Білоконя В. Ю. у  і показала всі його 15 медалей, одержаних  за 10 років участі у змаганнях  з армреслінгу, мінібаскету, дартсу та ін.,  остаточно вразила уяву дітей про розуміння, хто такі інваліди. А наостанок призвала присутніх не жаліти таких людей, а, співчуваючи, поважати  їх за вміння цінувати кожну хвилину життя і залишатися, не дивлячись на свої недуги, щасливими. Голубнича Т.В. запропонувала   присутнім переглянути  слайдовий показ  із спортивного життя Білоконя В. Ю. і наостанок, пригадавши слова Луїзи Хей, про те, що  найщасливіші люди – інваліди, призвала всіх вчитися у них оптимістичному відношенню до життя.

      

 

І учні колегіуму,  і присутні на заході юнаки висловили всім учасникам і організаторам  подяку за такий цікавий і змістовний захід, після чого оглянуликнижкову викладку на тему «Толерантність - запорука ввічливості»  і побажали ще приходити до бібліотеки.

Коментарі: Залишити коментар
 
X