Слідкуйте за нами

01-11-2018

       Саме у ці чарівні, жовтневі дні у більшості країн світу усі люди готу-ються до Дня всіх святих. Свято, що прийшло до нас із Великобританії, і яке з кожним роком набуває все більшої популярності в Україні, відзначається 31 жовтня і має назву Хеловін.

        Зануритися в атмосферу магічності свята Хеловіну змогли користувачі бібліотеки-філії № 2,  для яких у вестибюлі  книгозбірні було підготовано дайджест-інсталяцію «Магія свята. Happy Halloween!».

       

 

 Хелловін особливо полюбляє молодь і дітлахи, тому бібліотека просто не могла проігнорувати нагоди долучити школярів, що є користувачами Інтернету, до підготовки виставки. Їм доручили виготовлення паперових символів, властивих цьому святу, що вони й робили залюбки під керівництвом головної рукодільниці книгозбірні Загрекової Л.Г.

       Жоден з відвідувачів, хто завітав до бібліотеки 31 жовтня, не залишив без уваги атрибути інсталяції, які переносили їх у атмосферу цього містичного свята.

      

 А інформаційні  матеріали виставки надавали можливість дізнатися про історію виникнення цього свята, про розвиток і поширення звичаю святкування Хеловіна в усіх англомовних країнах.

       За багаторічну історію свого  існування воно обросло багатьма легендами, традиціями і навіть назвами. Мало хто знає, що в деяких країнах його називають Днем реформації або Кельтським Новим роком.

       Оскільки мало хто знає  про те, що в давнину у нас, українців,  існував свій Хеловін – «Велесова ніч», відвідувачі були здивовані  інформацією про ці історичні факти і уявлення наших далеких предків, які  вірили, що в цей час духи спускаються на землю.

       Але якими б не були корені цього свята, традиція одягати страшні та містичні костюми стає все більш популярною в Україні.

     

 

 Присутні після ознайомлення з експонатами інсталяції отримали неймовірні враження і порцію позитиву, а також  висловлювали вдячність бібліотекарям за таку незвичайну, яскраву і корисну розвагу.

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X