Слідкуйте за нами

23-10-2018

20 жовтня  відділ читальної зали ЦМБ провів краєзнавчий літературно-музичний вечір «Етномистецька хвиля мого міста», який  було присвячено ромській культурі.

 Звідки походять роми? Які традиції та культуру передають з покоління в покоління? Цю тему розкрив ведучий заходу, краєзнавець Євген Бергер. Наш вечір доповнили яскраві фрагменти з фільмів про ромів та цікаві уривки танцювальних та пісенних програм.

 

Музична частина заходу була вітанням від наших талановитих користувачів.

 Викладач музичної школи №3 Анатолій Карпенко виконав романси «Стежки-дорожки» та «Не брани меня, родная». Долучився до нашого вечора співак-аматор, бард Юрій Прокопенко, який виконав власні пісні «Єднання» та «Забобони».

І нарешті, активний учасник наших заходів , друг бібліотеки , поет, бард, викладач КрНУ  завершив наше яскраве свято. В його виконанні звучали авторські твори: «Блюз уходящего дня», «За окошком дождь стучит», «Ты еще не влюблен». 

 

Особливою окрасою нашого вечора став виступ поетеси та співачки Алли Лебєдєвої, яка не тільки виконала романси «Цыганская», «Костер», а й навіть запальні циганські танці, які всі присутні, в тому числі  і представники ромської громади міста, сприйняли як сліпуче шоу, яскравий музичний спектакль.        

 

Гості заходу тепло приймали виступи учасників, разом з вокалістами співали знайомі та популярні пісні, гаряче аплодували й дякували за чудовий концерт.  

Коментарі: Залишити коментар
 
X