Слідкуйте за нами

16-10-2018

16 жовтня у бібліотеці-філії № 3 до 100-річчя утворення ЗУНР відбувся історичний хроноскоп «Західна Україна: боротьба за Соборність».

 «У 1918 році, в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, Українська Національна Рада взяла владу до своїх рук у Львові та Тернополі. Історія Західноукраїнської народної республіки була недовгою, але героїчною, і ще раз підтвердила прагнення українців мати власну державу», - цими словами розпочала розповідь про події майже столітньої давності провідний  бібліотекар юнацького відділу Вікторія Яблуновська.

 

 

 Вона ознайомила присутніх з передумовами проголошення ЗУНР, утворення 18 жовтня 1918 року Української Національної Ради – політичного представницького органу українського народу в Австро-Угорській імперії, вироблення демократичної конституції та обрання президента Української Національної Ради, яким став Євген Петрушевич. Також вона розповіла про подальший розвиток подій на початку листопада 1918 року.

Після цього учні РЦ ПТО  № 1, які завітали на захід, переглянули відеофільм про ті буремні події та ознайомилися з виданнями, які представлені на виставці, приуроченій річниці утворення ЗУНР.

Коментарі: Залишити коментар
 
X