Слідкуйте за нами

12-10-2018

На 14 жовтня припадає одразу три величних свята: День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України.  Зі щирим серцем ми шануємо наших славних воїнів за те, що вони боронять нашу землю. Вони – справжні патріоти України, які обрали справою свого життя захищати нас з вами, наших дітей,  свої родини – весь народ України від ворога.

 …Колись давно, коли війна для чоловіків була звичним ділом, жінки, матері та дівчата не відпускали з дому вояка без вишитої для захисту в бою сорочки, рушника чи  хустини. Ми про це знаємо з книжок. А як має виглядати, а тим паче, як зробити такий оберіг, мало кому відомо. Найбільше це зацікавить тих матерів, дружин, сестер чи коханих, чиїх чоловіків покликано на війну. Хай вона не оголошена, але ж  стріляють, вбивають й оплакують… І каска й бронежилет не захистили… То чом би не згадати прадавню практику – давати чоловіку в дорогу на війну оберіг  як невидимий захист?  Щоб, як співають, кулі минали, щоб шаблі не брали?.. А хлопці-вояки ще казали: "Дай же, дівчино, хустину, хай я в бою не загину!"

 

Нам пощастило, що послугами бібліотеки-філії №4  користується незвичайно творча людина, майстриня с золотими руками,  жінка, прекрасна душею і своєю любов`ю до праці,- Ірина Вікторівна Залюбовська. Власноруч вона виготовила безліч ляльок-мотанок, які зараз перебувають в різних куточках нашої країни і не тільки нашої, а, мабуть, і за кордоном.

 

 

Тож 11 жовтня Ірина Вікторівна провела майстер-клас по виготовленню оберегів для військових «Зроби оберіг, щоб солдату допоміг!».

 

 Запрошені на захід учні РЦПТО №1 міста Кременчука  із задоволенням взялися до справи. В пригоді стала розповідь бібліотекаря про те, що таке оберіг для військового, яка його енергетична сила, важливість позитивних думок при його виготовленні. А практичні поради, звичайно, давала майстриня. Безліч позитивних емоцій отримали всі учасники від корисної і творчої роботи, а нацгвардійці подякували за вітання і подарунки.

Шановні захисники України! Бажаємо всім вам міцного здоров’я, легкої вдачі у всіх ваших справах, благополуччя вашим сім’ям,  сили і терпіння  кожного дня при виконанні ваших нелегких  бойових завдань!

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X