Слідкуйте за нами

13-06-2018

12 червня 2018 року у відділі читальної зали відбувся літературний вечір-читання «Розкрилений», присвячений пам’яті поета  Олега Федотовича Головка, який писав душею.

Він заслуговує, щоб говорити про  нього як про Людину з великої  літери, як про гарного спеціаліста, як про талановитого літератора.

Світоч літератури проклав свою життєву і літературну стежину від берегів синьоокого Полісся до Кременчука, і далі на Північ, до вічної мерзлоти, де проклав залізничні колії на будівництві БАМу.

Два роки, як поет пішов із життя, тому з нагоди річниці був проведений захід на який завітали багато літераторів, бібліотекарів, родичка та колежанка.

Захід було урочисто розпочато з Гімну України.

 

Завідуюча відділу читальної зали ЦМБ Людмила Миргородська познайомила з  біографію поета та передала слово Пилипчук  Ольгі Андріївні, літераторці, яка розповіла про поета Олега Головка багато цікавих фактів.

Свічку пам’яті запалили представники двох батьківщин Олега Головка –  Полтавської  та Житомирської областей, це супроводжувалося хвилиною мовчання, де всі вшанували пам’ять  поета.

 

 

 

 

Кулик Б.М., Сергієнко С.Д., Васильєва Т.М., Коваленко Л.М., Герасименко І.В.,  Димченко Л.Н., Рябенко Н.С., Головченко В.Н., Сіренко Г.Н., Лаврик Л.Н., Кірєєв Юрій, Волкова Ніла зачитували вірші Головка та присвяти йому, згадували його як завжди сміливу, впевнену, справедливу людину.

Незважаючи на те, що доля повела поета в далекі світи, він любив рідну землю, любив Україну, жив нею, молився за неї. Всі присутні висловлювали вдячність долі, що вона дарувала їм зустріч із таким великим поетом, бо своїм впевненим словом надихав багатьох людей на творчість, мав авторитет, міг дати гарну пораду та підтримку.

 

 

«Скільки б не минуло років, збережімо в серцях, помислах світлу і вічну пам’ять вірного сина України, поета Олега Федотовича Головка» – на цій хвилі і пройшов вечір вшанування пам’яті поета.

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X