Слідкуйте за нами

18-05-2018

                   

   Хрестик до хрестика — пісня звучить...

  І вишиванки рясніють барвисті. 

(Марія Баліцька) 

 

У розмаїтті барв і кольорів пісенною вишиванкою відділ абонементу та читальної зали Центральної міської бібліотеки відзначили 17 травня  Всесвітній день вишиванки!

Вже традиційне для бібліотеки (третій рік поспіль) вуличне дійство зібрало велику кількість учасників і глядачів.

 

 

Всі могли помилуватися безліччю  вишиванок, вишивок на інших речах. Експозицію яскравої книжкової виставки - вернісажу доповнювали аутентичні предмети побуту, сучасні та старовинні вишиванки, справжня  жіноча керсетка. Всі ці речі дбайливо збирали бібліотекарі та надали для виставки користувачі бібліотеки.

 

 

З книг можна було дізнатися про історію українського костюму, значення візерунків на вишивках, як розкроїти і пошити українську вишивану сорочку: і сорочки класичного прямокутнього крою, і сучасні моделі. Вишиванки - це завжди чудово. Модно і сучасно.

 

 

Увагу присутніх привертали до себе чудові вишиті картини Верьовкіної Галини Володимирівни та мотанки в українському національному одязі (ляльки — чайні заварниці і інтер'єрні "берегині” та "купальниці”) Залюбовської Ірини Вікторівни. Ці красиві предмети можуть прикрасити собою любу оселю.

 

 

Велику кількість зацікавлених зібрав біля себе майстер-клас по створенню вишитого оберега майстрині Валерії Кірєєвої - створювали оберіг Велес: використовували прості шви, розмовляли про традиції, знайомились з іншими оберегами, які наші пращури використовували у своєму житті.

 

 

Також була представлена етнічна виставки з фондів Кременчуцького краєзнавчого музею "Особливості вишивки Полтавського краю”. Про них присутнім розповіла науковий співробітник музею Селезньова Ірина Геннадіївна.

 

 

Приємним яскравим доповненням до заходу став стенд з розмальованими тарілками майстра петриківського розпису Маховик Анастасії Юріївни.

 

 

А в локації аквагриму Марини Мельничук можна було додати своєму образу неповторності.

 

І, звичайно ж, пісня! Пісні звучали протягом всього заходу: веселі та ліричні про вишиванку, рідну землю, Україну!

 

 

 

 

 

 

Їх майстерно виконали учні Кременчуцької дитячої музичної школи № 1 імені Петра Ілліча Чайковського, Об'єднання дитячо - юнацьких клубів за місцем проживання та Кременчуцького професійного ліцею ім. Антона Макаренка.

 

 

Захват присутніх викликала демонстрація колекції "Джинсовий хіт” у виконанні "Театру мод” Кременчуцького професійного ліцею ім А. Макаренка, худ. керівник Тетяна Булат.

 

 

Ліцей також надав локацію для створення сучасної та традиційної зачіски — коси, чим радо скористалося багато присутніх.

 

 

 

 

Зливу оплесків отримали пісні у виконанні лауреата всеукраїнського конкурсу вокалістів Олени Івлевої та тріо "Оберіг” (Тетяна Авраменко, Ніна Чугай, Анатолій Петренко), акомпаніатор Шляхман Наум Олександрович.

 

 

А на закінчення пісенної програми всі підхопили відому з дитинства пісню Володимира Івасюка "Червона рута”.

 

Щиро дякуємо всім, хто приймав участь у заході! Окрема подяка команді Сергія Кулігуша за звукову підтримку.

Дійство виявилось дуже яскравим, масштабним, позитивним!

Зі святом вишиванки, друзі!

Чекаємо всіх на наших наступних заходах! 

Коментарі: Залишити коментар
 
X