Слідкуйте за нами

04-05-2018

            Важко було б уявити сучасне життя без писемності і друкарства. Досвід минулих поколінь, найкращих думок – все це зберігається у книгах. До дня писемності і культури 3 травня 2018 року  в бібліотеці – філії №2 ЦБС для дорослих проведений історико – культурологічний екскурс «З витоків словесних скарбів». 

 

Захід проведений разом з учнівською молоддю ЗОШ №18. Бібліотекар юнацького відділу Подойникова О.В. розповіла учням про історію виникнення писемності, життєвий шлях Нестора Літописця та творців слов`янської писемності Кирила і Мефодія. Зі слів бібліотекаря щколярі дізналися, звідки бере початок українська  літературна мова, а також про родоначальника Івана Котляревського. Згадала і про сучасних літераторів, які вносять вагомий  вклад в розвиток сучасної мови.

 

 

 

В рамках заходу діти прийняли участь у вікторині «Звідки пішла наша мова». Приємне враження залишили виступи учнів Насті Приходько, Тетяни Горобець, Олега Ромашко, у виконанні яких звучали поезії Ліни Костенко та Наталії Білоцерковець.



 

 

          Учасники заходу отримали не тільки нову інформацію, а й заряд позитивної енергії від спілкування одне з одним. 

Коментарі: Залишити коментар
 
X