Слідкуйте за нами

01-03-2018

  3 березня  цього  року   буде  ювілейна дата з дня народженння   Наталени  Королеви. Працівники  бібліотеки-філії № 6 з книгами письменниці і літературознавчими довідниками, що містять цікаві матеріали про  майстриню української  прози нещодавно відвідали  ЗОШ № 1 і провели літературну годину  про її життя і творчість.

          Проза Наталени  Королеви   могла б стати окрасою будь –якої розвиненої європейської літератури. А в українській  літературі прогалини сьогодні заповнюються і справедливість відновлюється. 


      Працівники  книгозбірні № 6 поділилися зі школярами цікавими моментами з біографії  письменниці, що похожі на фантастично-пригодницьку казку. Від бібліотекарів  учні  дізналися, що народилася Наталена в Іспанії і походить зі знатного роду по матері – з іспанського, а по батькові - з польського. Працювала Наталена  і в театрах, 3 роки пробула на  1-й світовій війні в якості сестри милосердя, одержала солдатський хрест  «За хоробрість».

Школярі з особливою увагою  слухали легенду про Кирила  Кожум`яку, де описані події під час правління на Русі  князя Володимира. А ще діти задавали  бібліотекарям запитання і ділилися враженнями від легенд, з якими встигли познайомитися.


 Літературну годину  готували  і проводили разом з Грузиновою Л.Г, вчителем  української літератури, та Малахановською Н.П., бібліотекарем  ЗОШ №1, за що їм щиро дякуємо!

Коментарі: Залишити коментар
 
X