Слідкуйте за нами

18-12-2017

21 грудня о 14:00 годині у відділі мистецтв Центральної міської бібліотеки  по вул. Європейській 66/13, відбудеться відкриття виставки «Жертви Голокосту та праведники: Кременчук пам’ятає.»

В основу виставки лягли історії про Голокост та праведників, що друкувалися у перші роки Незалежності України у кременчуцьких газетах. Оцифровані газетні статті доповнені фотографіями з архіву Кременчуцького краєзнавчого музею.

            Виставку розроблено ГО «Культурний ді@лог» у співпраці з Кременчуцьким краєзнавчим музеєм  в рамках Проекту: «Вчимося пам’ятати», матеріали з вивчення єврейської меморіальної пам’яті в Україні, який започатковано Єврейською громадою міста Дюссельдорф та спрямовано на викладачів, студентів та учнів, громадських активістів та співробітників музеїв, представників місцевих громад, які зацікавлені у проведенні активної меморіальної роботи у своєму місті.

У відкритті виставки візьмуть участь:

Маттіас Ріхтер- координатор проектів Єврейської громади в м. Дюссельдорф;

Анна Бережна- координатор проекту «Майстерні пам’яті» в Україні;

Алла Гайшинська  - директор Кременчуцького краєзнавчого музею;

Олена Нестерова, Ольга Бережна – ГО «Культурний діалог».

Проект відбувається за підтримки Міністерства закордонних справ ФРН та Німецького посольства в м. Київ в рамках програми розширення співпраці з громадянським суспільством в країнах східного партнерства 2017.

Проект знаходиться під протекторатом Центральної ради євреїв Німеччини.

Виставка експонується при сприянні Центральної міської бібліотеки.

Виставка працюватиме з 21 грудня 2017 року по 20 січня 2018 року у приміщенні Центральної міської бібліотеки по вул. Європейській 66/13.

 

 

 

 

Контактні особи:         зав. організаційно – методичним відділом ЦМБ ім. М.Горького   

                                                                                  Тетяна Майдак     cbsbook@ukr.net

5 – 65 - 04

Коментарі: Залишити коментар
 
X