Слідкуйте за нами

15-12-2017

 

   Холодними зимовими вечорами так іноді хочеться заварити чашечку духмяного чаю та поринути в захоплюючий світ книги. Це можуть бути книжки, в які закохуєшся з першої сторінки, і які можна перечитувати по декілька раз. А можуть бути зовсім нові, знайомство з якими принесе багато незабутніх моментів.  

   У відділі абонементу ЦМБ ім. М. Горького з’явилися книги, які прийдуться до смаку найвибагливішим поціновувачам друкованого слова.

    


  


Сенсаційна повість Галини Журби «Доктор Качіоні», що видана у 1943 в Кракові, мала велику популярність. Історія трагічного кохання, переплетена інтригами, зрадами і плітками, тримає в напрузі від першої до останньої сторінки. А  в самому кінці підстерігає несподіваний фінал.

   Цей мелодраматичний бестселер часу війни читається, наче сучасний.














     




Кохання – це дар. Палке, пристрасне, лагідно-ніжне, таке, що спопеляє до тла й дарує крила. У збірці «Теплі історії . Він і Вона» подано низку оповідань, етюдів і замальовок різних авторів. Перед читачем розкриється чарівний калейдоскоп емоцій та вражень – від тремкої зав’язі першого знайомства і аж до потужної рушійної сили почуття, пронесеного крізь час.















   



«100 великих діячів культури України».

Книга містить 100 коротких біографічних оповідей – лаконічних портретів найвидатніших представників культури, які в різні роки працювали як на теренах України, так і за її межами: скульпторів, архітекторів, художників, діячів театру та кіно, письменників і поетів. Творчість багатьох митців, чиї прізвища увійшли до цієї книги, мало відома широкому загалу. Отже є можливість дізнатися багато нового.





















Протягом року після публікації в 2013 році роман «Сирітський потяг» Крістіни Бейкер Клайн не полишав першої п’ятірки списку бестселерів The New York Times, був опублікований у 35 країнах накладом 2 мільйони примірників і став улюбленою книжкою читачів віком від 15 до 90.

Не одну прийомну родину змінила за свої сімнадцять років Моллі, але так і не змогла знайти по-справжньому рідних людей. Допоки, дивом уникнувши колонії для неповнолітніх, не опинилась на занедбаному горищі старої Вівіан. Розбираючи речі, дівчина почула приголомшливу історію про « сирітський потяг», на якому восьмирічною сиротою Вівіан вирушила разом з сотнями інших у нове життя з Нью-Йорка на Середній Захід. Поневіряння, зраджені мрії, тяжка праця, але і доброта, любов, відданість. Усе це й повинна була дізнатися Моллі, щоб змінити своє та й не тільки своє життя.















Харукі Муракамі. «Безбарвний Цкуру Тадзакі та роки його прощі».

   Цей роман критики вважають одним з найкращих у творчості автора. Продовження на новому витку теми «Норвезького лісу», цей роман-«виховання» лише за перший місяць продажів у Японії розійшовся накладом у мільйон примірників і одразу став світовим бестселером.

   Вони були натхненні та яскраві. П’ятеро шкільних друзів – мов п’ять пальців однієї руки. Серед них головний герой почувався щасливим. Адже він мав мрію. Та одного дня без пояснення причин друзі викреслили Цкуру зі свого життя…

   Шістнадцять років він будував залізничні станції для інших, бо на тій єдиній, у рідному місті, його більше ніхто не чекав. Тепер він знайде колишніх друзів, аби нарешті загоїти рану, що досі болить, аби завершити свою прощу, заповнити порожнечу всередині, змести пісок з руїн дружби. Аби дізнатися, що ж трапилося шістнадцять років тому…

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X