Слідкуйте за нами

30-11-2017

 

 22 листопада бібліотекарі відділу абонементу ЦМБ ім. М.Горького провели в ЗОШ № 19 для учнів !0-го класу презентацію книги "Розстріляне Відродження. Золоті рядки української репресованої прози.”, яка вийшла  у видавництві ТОВ "ВКФ "БАО”. Епіграфом до книги стали рядки Василя Стуса: "І в смерті обернуся до життя”.

 

 

Ця збірка відкриває як більш відомі, так і досі малознані сучасному читачеві імена майстрів прози: Михайла Івченка, Майка Йогансена, Григорія Косинки, Гната Михайличенка, Валер'яна Підмогильного, Олекси Слісаренка, Людмили Старицької - Черняхівської, Дмитра Тася, Миколи Хвильового.

 


 

Бібліотекарі зробили екскурс в історію України до буремних років  революції  1917 — 1921-го років, зупинились на українізації і культурному спалаху 20-х, розповіли  про  трагічний період, що пережила вітчизняна культура і все українське суспільство в 30-ті роки ХХ століття. І про те, якою  була б зараз українська література, якби її не було знищено тоталітарним режимом.

Розкрили сторінки життя та творчості письменників, твори яких увійшли до пропонованої книги. Вони наповнювалися найсучаснішими на той час тенденціями і творили дійсно актуальне мистецтво.

 

Розповіді бібліотекарів доповнили емоціональні та цікаві за змістом уривки з фільму "Воскресіння Розстріляного відродження” телеканалу "Україна”.

 


 

Якщо вас зацікавили книги, біографія і творчість  українських літераторів покоління Розстріляного Відродження, запрошуємо до нашої бібліотеки

Коментарі: Залишити коментар
 
X